Inicio Notícies Torrent avança amb la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI)

Torrent avança amb la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI)

3 min read

El Comité de Participació fa balanç dels projectes iniciats i les operacions previstes

L’Ajuntament de Torrent va presentar ahir en una trobada amb el Consell de Participació, el balanç de la situació actual de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), per a revisar les operacions que ja s’han conclòs i abordar l’execució de nous projectes que tinguen com a objectiu contribuir al creixement urbà, econòmic, mediambiental, demogràfic i social de la capital de l’Horta Sud.

El regidor de Modernització, Andrés Campos, ha destacat que “a hores d’ara, l’ús que hem fet dels fons europeus FEDER situen Torrent molt per damunt de la mitjana espanyola quant a quantitat de projectes executats i ens col·loca al mateix nivell que els països europeus líders en percentatge d’execució”.

Fent un repàs a les actuacions dutes a terme o que estan en vies de fer-ho, Campos ha comentat que actualment estan en marxa el projecte de reurbanització de l’Alter i repavimentació del centre històric de la ciutat i de les vies d’accés als centres educatius del Vedat. S’hi sumen altres actuacions dirigides al foment de les polítiques de mobilitat sostenible que ja s’han aplicat en la implantació del pla de ciclomobilitat.

D’altra banda, es continua apostant per la millora de l’eficiència energètica en els col·legis públics i altres espais municipals. D’aquesta manera, es pretén reduir les emissions i augmentar l’eficiència econòmica.

També en l’àmbit social, l’Ajuntament està impulsant la rehabilitació d’habitatges particulars mitjançant convenis amb altres administracions, i amb la implementació de mesures de foment d’ocupació i integració sociolaboral, en un any en què la crisi sanitària ha fet més necessàries aquestes propostes.

El Comité és un òrgan participatiu format per diferents entitats en representació del teixit econòmic, social i cultural de la ciutat, que col·labora en la definició dels eixos estratègics i el desenvolupament dels plans europeus integrats en l’estratègia EDUSI.

 

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícies
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Xiquets i xiquetes de Torrent gaudiran aquest estiu del Campus FDM

L’Ajuntament de Torrent ofereix als escolars la millor alternativa estiuenca amb act…