Inicio Festes i tradicions Una exposició de fotografies repassa la història de la Setmana Santa de Torrent

Una exposició de fotografies repassa la història de la Setmana Santa de Torrent

3 min read

La mostra, amb motiu del 75 Aniversari de la JCHHSS, es pot visitar fins al diumenge en el Antic Mercat

La Junta Central de Germandats de Setmana Santa ha iniciat la recta final de les seues celebracions per a commemorar el 75 aniversari de la seua fundació. El primer dels actes previstos va tindre lloc divendres passat, amb la inauguració d’una exposició fotogràfica que repassa els tres quarts de segle de l’òrgan de gestió i coordinació de la Setmana Santa de Torrent, des del punt de vista de les pròpies germandats, que han aportat la majoria de les imatges. La mostra acull també unes 30 fotografies de la col·lecció personal de Gerardo Poveda. Així, en total, es poden veure unes 200 instantànies.

L’alcalde Jesús Ros va ressaltar “el pes específic que tenen les celebracions de la Setmana Santa a Torrent així com el treball i la dedicació dels milers de persones que cada any fan créixer aquesta festa”.

Per part seua, el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, va destacar de l’exposició fotogràfica que és una manera de “retre homenatge a tots aquells que han fet possible que la Setmana Santa de Torrent haja arribat fins als nostres dies i que ho faça, a més, en un moment d’expansió, ja que el nombre de confrares no para de créixer”. L’exposició pot visitar-se a la Sala Cívica de l’Antic Mercat fins al dia 31 de març.

El segon dels actes amb el qual està previst tancar la programació pels 75 anys de la Junta Central és la presentació del llibre que recull la història de les reines de l’encontre, la figura més emblemàtica de la Setmana Santa local, i motiu fonamental perquè aquesta celebració haja arribat a ser Festa d’Interés Turístic Autonòmic. La presentació del llibre tindrà lloc aquest diumenge a la sala cívica de l’Antic Mercat a les 11 hores.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Les persones majors de Torrent reben els diplomes de participació en activitats formatives

El centre Bellido va acollir ahir a la vesprada l’acte de lliurament de diplomes a l…