Inicio Notícies Cultura Torrent vibra amb l’Entrà de la Flor

Torrent vibra amb l’Entrà de la Flor

3 min read

Vora 80 persones participen en el tradicional trasllat de la branca d’ametler des de la parròquia de Sant Lluís Bertran fins a l’Assumpció

 Torrent visqué divendres passat l’Entrà de la Flor, una de les celebracions amb més tradició del catàleg festiu de la ciutat. El soroll i el color de més de 8.000 coets omplí el carrer de Ramón y Cajal en una nit marcada per un vent ben fort que, no obstant això, no impedí la celebració de l’acte i l’assistència de nombrós públic al llarg del recorregut.

Les celebracions de l’Entrà de la Flor començaren a primera hora del matí. La comitiva de festers, amb els clavaris d’enguany de la Mare de Déu del Rosari al capdavant, recorregueren el terme municipal per a tallar la branca d’ametler que a la nit s’oferí en la parròquia de l’Assumpció. Després els festers i participants es reuniren per a esmorzar i dinar en la coneguda com la caseta del Rosari.

A la nit, els participants es reuniren en la parròquia de Sant Lluís Bertran, on començà la tradicional passejada. Els soroll dels coets disparats amb tenalles de fusta pels clavaris i la resta de participants –en total, prop de 80- i la banda de música escortaren la branca d’ametler fins a la parròquia de l’Assumpció, on l’arbre, que representa la primera flor de l’any, s’oferí a la Mare de Déu. L’acte i la jornada festiva conclogueren amb la celebració de la cordà, en el carrer de Ramón y Cajal.

L’alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, amb altres membres de la corporació municipal, estigueren presents al llarg del dia de festa. Ros destacà de la celebració de l’Entrà de la Flor “que es tracta d’una de les tradicions més arrelades i antigues que té Torrent i que a més, posa en contacte, diferents generacions de torrentines i torrentins”.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El Pregó dóna inici a la Setmana Santa de 2019

Maria Silla Mora, Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, va rebre el palmell…