Inicio Notícies Medi Ambient Torrent reinaugura el parc l’Oliveral amb tallers infantils, música i un Food Truck

Torrent reinaugura el parc l’Oliveral amb tallers infantils, música i un Food Truck

5 min read

El públic infantil ha participat en els tallers “Píndoles de biodiversitat” en el barranc per a conéixer la fauna, la qualitat de l’aigua i la tinença responsable d’animals

Alumnat d’Itàlia, Polònia, Portugal i Turquia que durant aquests dies estan visitant Torrent, han participat en el projecte ‘Plantació Erasmus’, que desenvolupa el CEIP El Molí

Els arbres són elementals, ells són els encarregats de crear oxigen que expulsen a través de les seues fulles. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Torrent fomenta entre les generacions més joves la importància de mantindre i plantar més espècies arbredes i aquest matí s’ha dut a terme el projecte Plantació Erasmus; una activitat en la qual ha participat l’alumnat d’Itàlia, Polònia, Portugal i Turquia que durant aquests dies estan visitant Torrent, gràcies al projecte que està desenvolupant el CEIP El Molí. D’aquesta manera, els xiquets i xiquetes han realitzat una plantació simbòlica al parc l’Oliveral, on han deixat la seua impremta ecològica. No han volgut faltar a aquesta cita l’alcalde Jesús Ros, el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, i la regidora d’Educació, Patricia Sáez.

Igualment, ahir a la vesprada, la Casa de la Dona va acollir la Jornada sobre el consum eficient d’energia, una xarrada impartida per AZIGRENE, empresa especialitzada en eficiència energètica per a estalviar, optimitzar i canviar els hàbits de consum.

Reinauguració del parc l’Oliveral
El Parc l’Oliveral de Torrent, situat al carrer Font de la Carrasquera en El Vedat, es reinaugurarà aquest cap de setmana incloent una jornada d’activitats per a tots els públics. El programa, organitzat en col·laboració amb l’AV El Vedat, arrancarà a les 10.30 h amb moltes sorpreses, a més, d’un Food Truck amb una carta repleta de deliciosos productes acabats d’enfornar cafés i molt més, que acompanyaran als veïns i veïnes al llarg de tot el matí.

Els tallers infantils són una proposta perquè els xiquets i xiquetes de Torrent passen un matí molt divertit, però, sobretot, educatiu, ja que al mateix temps que juguen, aprendran conceptes sobre el medi ambient. Al mateix temps, la música estarà molt present amb un concert de la UMT a les 11.30 h, al qual seguirà un cuontacontes com a colofó a la jornada.

Tallers infantils
Igualment, des del dia 18 fins al 27 de novembre, el públic infantil ha participat en els tallers “Píndoles de biodiversitat”, en col·laboració amb la Fundació Limne. En el barranc de Torrent s’han realitzat tres tallers d’educació ambiental: la fauna invisible, la qualitat de l’aigua i la tinença responsable d’animals són alguns dels temes que es van abordar. Per exemple, els xiquets i xiquetes van poder observar diferents espècies autòctones de tortugues i, a més, van rebre una explicació de la problemàtica que existeix amb les espècies invasores; un problema causat per la pròpia ciutadania, mitjançant l’abandó massiu d’aquests rèptils.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medi Ambient
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent remodela i redistribueix les àrees de Govern Local

L’alcalde Jesús Ros ha signat aquest matí el decret d’alcaldia mitjançant el q…