Inicio Notícies Cultura Torrent reconeix la dedicació i treball de Ramón Hernández per la música i la ciutat amb un emotiu homenatge

Torrent reconeix la dedicació i treball de Ramón Hernández per la música i la ciutat amb un emotiu homenatge

7 minuto leer

Dedicat en cos i ànima a la Banda del Cercle Catòlic de Torrent, ha contribuït a enriquir el patrimoni musical de la ciutat de Torrent

Amb l’homenatge de Ramón Hernández Yago s’inicia la col·lecció de videollibres «Torrentins que fan banda»

L’Auditori de Torrent va acollir dissabte l’esperat acte de reconeixement a Ramón Hernández Yago, més conegut a Torrent coml’Espardenyer. En este sentit homenatge la Banda del Cercle Catòlic de Torrent i la ciutat de Torrent van voler ser al seu costat per a recordar els seus èxits i reconéixer l’afecte que s’ha guanyat entre els torrentins i torrentines gràcies a una vida dedicada a treballar pel patrimoni musical de la ciutat.

L’acte va començar amb les interpretacions de “Royal Fireworks Music”, “Spring Breezes” i “Obertura 1812” per part de l’orquestra de corda del Cercle Catòlic. A continuació la banda juvenil va interpretar “Out of Africa”, “La vida és bella” i “Santa Nit”. Després d’esta primera part musical de l’acte va arribar el moment de l’homenatge amb la presentació del llibre que també es pot consultar com a videollibre en el web municipal i la projecció del documental «L’honor del clarinetista». Tot això forma part de la col·lecció «Torrentins que fan banda», que comença Ramón Hernández Yago amb un repàs de la seua vida familiar i professional dedicada a fer créixer i mantindre viva la Banda del Cercle Catòlic de Torrent i amb l’amor a la seua família com a base de la seua vida i com a combustible per al treball incansable que ha realitzat per Torrent. La directora de Publicacions Municipals, Ana Coronado, va fer entrega a Ramón del llibre i DVD del documental “l’Honor del clarinetista” i algunes de les seues nétes també van voler pujar a l’escenari per donar l’enhorabona a Ramón.

En este sentit, l’alcalde Jesús Ros va tindre paraules d’afecte cap a Ramón «una ciutat com Torrent, oberta al món, amb sentiments i que estima la cultura, tenia el deure de donar gràcies a la gent que ha fet tantes coses per esta ciutat». A més, com a alcalde va transmetre el seu orgull per ser al costat de persones com Ramón «que tant han treballat per Torrent». El regidor de Cultura, Alfred Costa, abans de donar pas a la projecció del documental, va voler tindre paraules d’agraïment cap a Ramón destacant esta sèrie de «Torrentins que fan banda», a la qual pertany Ramón i que és «el retrat dels torrentins i torrentines que ja fa dècades que fan banda i fan poble de manera anònima». El fill major de l’Espardenyer, Ramón Hernández, i el seu germà, José Hernández, també van tindre paraules d’agraïment per la transmissió d’uns valors que han marcat les seues vides.

Ramón Hernández ja va ser nomenat president d’honor de la Banda del Cercle Catòlic en 2007 per la seua dedicació i treball. En concret destaquen com a grans assoliments, gràcies a la seua iniciativa: l’organització de la I Setmana Musical en 1961, els cursos de perfeccionament de trompa, els concerts de Ronda a la Mare de Déu, la creació del Festival de Marxes Mores i Cristianes i, el més important, evitar la desaparició de la Banda del Cercle Catòlic. Per tot això i molt més la ciutat de Torrent va voler ser dissabte al costat d’ell i la seua família, una família que ha rebut els valors d’humilitat i d’amor per la música i per la seua ciutat que Ramón i la seua dona Conchín els han inculcat.
Per a finalitzar l’acte, un dels amors de la seua vida, la Banda del Cercle Catòlic, li va dedicar diverses peces musicals i van tancar l’acte amb la tradicional “Marxa Radetzky” aprofitant que també se celebrava en este mateix acte el concert extraordinari de Nadal.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Torrent reconeix la dedicació i treball de Ramón Hernández per la música i la ciutat amb un emotiu homenatge

7 minuto leer

Dedicado en cuerpo y alma a la Banda del Círculo Católico de Torrent, ha contribuido a enriquecer el patrimonio musical de la ciudad de Torrent

Con el homenaje de Ramón Hernández Yago se inicia la colección de videolibros «Torrentins que fan banda»

El Auditori de Torrent acogió sábado el esperado acto de reconocimiento a Ramón Hernández Yago, más conocido en Torrent como l’Espardenyer. En este sentido homenaje la Banda del Círculo Católico de Torrent y la ciudad de Torrent quisieron estar a su lado para recordar sus éxitos y reconocer el afecto que se ha ganado entre los torrentinos y torrentinas gracias a una vida dedicada a trabajar por el patrimonio musical de la ciudad.

El acto empezó con las interpretaciones de “Royal Fireworks Music”, “Spring Breezes” y “Apertura 1812” por parte de la orquesta de cuerda del Círculo Católico. A continuación la banda juvenil interpretó “Out of Africa”, “La vida es bella” y “Santa Nit”. Después de esta primera parte musical del acto llegó el momento del homenaje con la presentación del libro que también se puede consultar como videolibro en el web municipal y la proyección del documental «L’honor del clarinetista». Todo esto forma parte de la colección «Torrentins que fan banda», que inicia Ramón Hernández Yago con un repaso de su vida familiar y profesional dedicada a hacer crecer y mantener viva la Banda del Círculo Católico de Torrent y con el amor a su familia como base de su vida y como combustible para el trabajo incansable que ha realizado por Torrent. La directora de Publicaciones Municipales, Ana Coronado, hizo entrega a Ramón del libro y DVD del documental “L’honor del clarinetista” y algunas de sus nietas también quisieron subir al escenario para dar la enhorabuena a Ramón.

En este sentido, el alcalde Jesús Ros tuvo palabras de afecto hacia Ramón «una ciudad como Torrent, abierta en el mundo, con sentimientos y que estima la cultura, tenía el deber de dar gracias a la gente que ha hecho tantas cosas por esta ciudad». Además, como alcalde transmitió su orgullo para ser junto a personas como Ramón «que tanto han trabajado por Torrent». El regidor de Cultura, Alfred Costa, antes de dar a la proyección del documental, quiso tener palabras de agradecimiento hacia Ramón destacando esta serie de «Torrentins que fan banda», a la cual pertenece Ramón y que es «el retrato de los torrentinos y torrentinas que ya hace décadas que hacen banda y hacen pueblo de manera anónima». El hijo mayor l’Espardenyer, Ramón Hernández, y su hermano, José Hernández, también tuvieron palabras de agradecimiento por la transmisión de unos valores que han marcado sus vidas.

Ramón Hernández ya fue nombrado presidente de honor de la Banda del Círculo Católico en 2007 por su dedicación y trabajo. En concreto destacan como grandes logros, gracias a su iniciativa: la organización de la I Semana Musical en 1961, los cursos de perfeccionamiento de trompa, los conciertos de Ronda a la Virgen, la creación del Festival de Marchas Moras y Cristianas y, el más importante, evitar la desaparición de la Banda del Círculo Católico. Por todo esto y mucho más la ciudad de Torrent quiso ser sábado junto a él y su familia, una familia que ha recibido los valores de humildad y de amor por la música y por su ciudad que Ramón y su mujer Conchín los han inculcado.

Para finalizar el acto, uno de los amores de su vida, la Banda del Círculo Católico, le dedicó varias piezas musicales y cerraron el acto con la tradicional “Marcha Radetzky” aprovechando que también se celebraba en este mismo acto el concierto extraordinario de Nadal.

Videollibre: bit.ly/2hzayy6
Documental: http://bit.ly/2hztdmx

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent llena el Auditori en sus conciertos de clausura

A lo largo de la semana renombrados intérpretes del panorama nacional e internacional han …