Inicio Notícies Cultura Torrent presenta les seues festes amb un programa de ràdio al carrer

Torrent presenta les seues festes amb un programa de ràdio al carrer

7 minuto leer

La Ràdio Municipal emet un magazine especial amb protagonistes de la programació festera

Les festes patronals de Torrent van eixir ahir al carrer i ho van fer a través de la Ràdio Municipal de Torrent, que va emetre un programa especial conduït pel periodista i exconcejal de Cultura de l’Ajuntament de Torrent, Alfred Costa. El programa es va realitzar des d’un set instal·lat en la plaça Unió Musical i va ser seguit en directe per un bon nombre de veïnes i veïns que no van perdre l’oportunitat de conéixer de primera mà els detalls de les festes patronals que tindran lloc del 23 al 30 de juliol.

Pels micròfons de la Ràdio Municipal van passar diferents representants d’associacions, col·lectius i protagonistes participants en les festes patronals. La primera a passar pels micròfons de la Ràdio Municipal va ser l’actriu i humorista María Juan, que va revelar alguns detalls de Vine a riure, l’espectacle de monòlegs en el qual participarà el dia 27 de juliol en la plaça de l’Església al costat de Carol Tomás, Miki Dkai i Manu Badenes.

Representants de la Federació de Moros i Cristians, part essencial dels dies festius en la capital de l’Horta Sud, van participar també en el programa especial. El president de la Federació, Xavi Santamaría, es va mostrar especialment confiat en el desenvolupament de les celebracions i va aprofitar l’ocasió per a agrair “la implicació dels festers i dels membres de les filaes i comparses en tots els actes”. Al costat de Santamaría van estar també presents els capitans d’enguany Encarna Puig i Vicent Francés.

En els Moros i Cristians així com en el conjunt de les festes en honor als sants Abdón i Senén la música és part irrenunciable, i així va quedar patent amb la presència en l’espai radiofònic dels presidents de la Unió Musical de Torrent i del Cercle Catòlic, Pepe Plaza i Alfredo Silla, respectivament. Per primera vegada, totes dues bandes participaran en l’acte conjunt Torrent a dos bandes. Tots dos mandataris van coincidir que es tracta de “un acte històric” i en l’esperança que es repetisca en el futur.

Especial protagonisme van tindre les xiques i els xics de l’Associació de Discapacitats de Torrent ADISTO que no van perdre detall de la presentació per a donar compte en el programa informatiu que ells mateixos editen i produeixen. L’equip de l’associació va estar format per Roberto Requena, encarregat de l’enregistrament, i per Paula Cubells i Carla Fulgado, que van participar en les entrevistes traslladant les seues preguntes a Raúl Ogalla, Pascual Andreu i Saray García, que també van presentar els seus espectacles.

El programa especial, d’al voltant de dues hores de duració, el van tancar els representants de No Regrets i Blau Llampec, dos dels quatre grups locals que participaran en el Rockejat, i els regidors de Cultura i Festes, Susi Ferrer i Pacual Martínez, respectivament. Martínez va destacar de la programació festiva “la gran quantitat d’actes així com la varietat de localitzacions, la qual cosa suposa portar les festes a tots els racons de la ciutat”. En aquest sentit, Ferrer va subratllar que “gràcies a la programació festera, la cultura ix al carrer i queda a l’abast de tots”. Al costat d’ells, van assistir com a públic l’alcalde Jesús Ros i altres membres de la corporació municipal.

El programa especial va poder seguir-se, a més d’a través de la 97.30 FM, en els canals oficials de l’Ajuntament de Torrent en la xarxa social Facebook i Youtube.

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent llena el Auditori en sus conciertos de clausura

A lo largo de la semana renombrados intérpretes del panorama nacional e internacional han …