Inicio Festes i Tradicions Torrent posa fi a les seues festes amb la missa i processó en honor als Sants Patrons, Abdó i Senén

Torrent posa fi a les seues festes amb la missa i processó en honor als Sants Patrons, Abdó i Senén

8 min read

Un castell de focs artificials de quasi deu minuts de duració va acomiadar els festejos fins a l’any que ve

La Gran Entrada posa el fermall final a les festes de Moros i Cristians de Torrent

Després de setmanes de concerts, esdeveniments, diversió i la Gran Entrada Mora i Cristiana, els torrentins i torrentines van posar punt i final ahir dimarts 30 de juliol a les seues festes patronals amb la popular processó en honor als Sants Patrons, Abdó i Senén. Al matí, a les 10 hores es va celebrar la missa al carrer dels Sants Patrons a la qual va seguir una jornada de convivència en la qual van participar els veïns i veïnes del barri. Ja a la vesprada, les 19.30 hores, va tindre lloc la solemne missa major a l’Església de l’Assumpci a la qual va prosseguir la processó pels carrers del centre històric de la ciutat, que va acabar amb un castell de focs artificials de quasi deu minuts de duració en la Plaça Major amb el qual es va posar el fermall final a les festes patronals de 2019.

Uns actes en els quals van participar l’alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, Pascual Martínez, així com integrants de la corporació municipal. També van processionar els grups de balls regionals obrint la desfilada al costat dels clavaris de Sant Isidre Llaurador i membres de tots les comparses mores i filaes cristianes amb els seus representants, les alferes Rebeca González i Sonia Gumán, i els seus capitans moro i cristià, Encarna Puig i Vicente Francés; la Reina de l’Encontre, María Silla, i les falleres majors de Torrent, Sandra Peris i Alicia Pallardó, a més de les dos bandes de música de Torrent, la Unió Musical i el Cercle Catòlic.

Entrada Cristiana i Mora
Un dia abans, el dilluns 29, va tindre lloc la Gran Entrada Mora i Cristiana de Torrent, un acte que s’ha consolidat en tot un referent en la Comunitat Valenciana i, any rere any, va creixent tant en nombre de festers com en visitants, que no volen perdre’s la riquesa de vestits, música, balls i el gran espectacle dels boatos moro i cristià. La vesprada festiva va començar amb una cercavila de les bandes de Torrent, que es van reunir al voltant de la Torre i van calfar motors per a donar pas a la la Gran Entrada que, com a novetat, enguany va estrenar recorregut, ja que en arribar a la plaça Major va envoltar la Torre, abans de seguir el seu camí fins a Trinitàries.

En la primera part va desfilar el bàndol cristià. L’alferes cristiana, Sonia Guzmán, de la filà de Na Violant, acompanyada dels seus tres fills com a favorits, va mostrar amb el seu boato la batalla entre el bé i el mal. Mentre que l’encarregat de tancar l’exèrcit cristià va ser el capità Vicent Francés, acompanyat pel seu filà Hospitalaris i un espectacular boato que representava la lluita històrica entre els moros i cristians.


A continuació, les comparses mores van omplir de color i música oriental els carrers torrentins. Va ser en aquest moment el torn de l’alferes mora, Rebeca González, pertanyent a Omeyes, que va aparéixer amb un boato ple de música i un vestit molt emotiu i especial, ja que estava confeccionat per la seua sogra. El fermall final de la desfilada va arribar amb la capitana mora, Encarna Puig, al costat de la seua comparsa Muladins, que va rebre l’afecte i els aplaudiments dels torrentins i torrentins. La capitana va desfilar amb un elaborat vestit i portant un bàcul daurat que la va acompanyar durant totes les festes. Encarna va ser precedida pel seu marit i les seues dues filles, que van ser els seus favorits.

Demanada de mà
Durant la desfilada cristiana, el cap templer Ricardo Benet va sorprendre a tots els presents a l’altura de Casa de Cultura, quan va reorganitzar la seua esquadra per a dirigir-se a la qual conduïa la cap Amparo Velarde, per a demanar-li matrimoni amb la col·laboració de les i els Templers i del fill de la parella, que va aparéixer portant un ram de flors que va entregar a la seua mare emocionada; tot això en presència de familiars i amics, així com de l’alcalde Jesús Ros i la corporació municipal, que veien la baixada des de les seues cadires.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent remodela i redistribueix les àrees de Govern Local

L’alcalde Jesús Ros ha signat aquest matí el decret d’alcaldia mitjançant el q…