Inicio Notícies Medi Ambient Torrent posa en marxa la campanya de control de la processionària

Torrent posa en marxa la campanya de control de la processionària

5 minuto leer

Els propietaris de parcel·les privades poden sol·licitar aquest servei des del 27 de setembre fins al 31 d’octubre en les oficines de Nous Espais o bé de manera telemàtica

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal Nous Espais, posa en marxa la campanya de control de plagues de la processionària per a prevenir la seua aparició en pins de jardins, col·legis i altres instal·lacions públiques. D’igual manera, per a evitar infeccions tant en les propietats privades com en la via pública, aquest servei de tractament de la plaga s’ofereix també als propietaris de parcel·les que ho sol·liciten abans del 31 d’octubre.

El regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, ha explicat que es tracta de “un procés molt efectiu i que es completa amb un seguiment per part dels tècnics per a comprovar-ne l’efectivitat i, al mateix temps, fer treballs de retirada si hi haguera algun niu”.

Hi ha nombrosos mètodes de control que solen aplicar-se per a mitigar els efectes d’una plaga de processionàries del pi, però a més del resultat, en el tractament químic d’aquestes poblacions d’insectes és convenient cercar un mètode alternatiu que ocasione el mínim impacte sobre el medi ambient i que siga innocu per a altres espècies, i per tant, cal evitar tractaments indiscriminats. Per aquesta raó, l’elecció del mètode és fonamental, i així els tècnics de jardineria de l’empresa municipal han triat l’endoteràpia vegetal, un tractament fitosanitari en el qual no hi ha nebulització de productes químics i, per tant, no és nociu per a la salut dels ciutadans ni per a altres espècies animals, sinó que, mitjançant la injecció en el tronc de l’arbre infectat d’una substància nutritiva o fitosanitària, aquesta es distribueix per tot el sistema vascular de la planta. A més, per a prevenir la proliferació d’aquests insectes, és important iniciar el tractament de les zones inspeccionades durant l’època de tardor, ja que les larves són encara immadures i el mètode de tractament es mostra molt més eficaç.

Les persones interessades a sol·licitar aquest servei hauran de dirigir-se a les oficines de Nous Espais -en la plaça Major, 31- per a emplenar les dades de l’imprés d’inscripció, on el propietari de la parcel·la ha de detallar les necessitats del tractament; o bé descarregar l’imprés d’inscripció de la pàgina www.nousespais.es. L’imprés, emplenat degudament, s’ha de presentar en les oficines de la plaça Major o s’ha de remetre per correu electrònic a les adreces jardineria@nousespais.es / nousespais@nousespais.es.

Per a tots aquells veïns que vulguen ampliar la informació sobre el tractament i els serveis que ofereix Nous Espais, l’Ajuntament té operatiu un telèfon de contacte del Servei de Jardineria (tel. 961551509 / 961565456).

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medi Ambient
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Llega una nueva edición de la 10k y la Media Maratón de Torrent

El próximo domingo 8 de mayo se realizará la salida de ambas pruebas desde Parc Central El…