Inicio Notícies Medi Ambient Torrent millorarà l’estabilitat de la massa forestal del Vedat per a reduir el risc d’incendis

Torrent millorarà l’estabilitat de la massa forestal del Vedat per a reduir el risc d’incendis

2 min read

L’Ajuntament de Torrent ha rebut una ajuda de 29.400 euros de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a actuacions de gestió forestal sostenible per al bosc del Vedat. En els pròxims mesos es duran a terme actuacions en el bosc proposades en el Pla tècnic de gestió forestal. Unes accions que se sumen a les que es dugueren a terme al llarg de l’any 2017 gràcies al contracte de manteniment forestal, i que estan encaminades a millorar l’estabilitat i la persistència de les masses, reduir el risc d’incendi i incrementar el valor ecosistèmic d’acord amb les funcions ambientals i socials de la muntanya. El projecte busca adequar la gestió per a conduir la pineda actual cap a formacions de més valor ecològic i complexitat estructural. L’objectiu preferent “és la millora de l’estructura de la massa forestal del Vedat, associada a l’ús social i la prevenció d’incendis forestals”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Inma Amat.

S’executaran treballs de millora com ara aclarides, podes o tales i desbrossaments, per tal d’adequar la gestió per a conduir la pineda actual cap a formacions de més valor ecològic i complexitat estructural. També es faran plantacions a cobert d’espècies arbòries i matolls com que les que hi ha actualment, i finalment es duran a terme actuacions en el sender homologat del Vedat, en el qual es renovaran els panells informatius i la senyalització.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medi Ambient
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent tindrà una bàscula municipal per a pesar camions de fins a 60.000 kg

El servei, que estarà instal·lat en el Mas del Jutge, donarà resposta a les necessitats de…