Inicio Notícies Medi Ambient Torrent intensifica i millora els tractaments contra la processionària

Torrent intensifica i millora els tractaments contra la processionària

6 min read

 En 2016 s’han tractat un total de 1.535 pins, quasi el doble que l’any anterior

S’ha millorat el sistema d’aplicació de tractaments preventius, que oferixen millors resultats i són beneficiosos per a la salut de les espècies tractades

Durant la passada tardor es va iniciar, des de la Delegació de Medi Ambient, la campanya d’actuació per a previndre l’aparició de la processionària del pi en jardins, col·legis i altres instal·lacions públiques. La processionària és un insecte que associa el seu cicle natural als pins i pinades i forma, en el seu estat d’eruga, nius o bosses en els pins. A la fi de l’hivern ja ha aconseguit la grandària adequada i cau a terra per a soterrar-se.

La millor manera d’evitar l’aparició de les bosses i, posteriorment, de les erugues, consistix en la realització de tractaments preventius. En esta última campanya 2016-2017, el Servei de Jardineria Municipal en ha intensificat i millorat el sistema d’aplicació dels tractaments preventius respecte als anys anteriors, i aposta per tecnologia automàtica en lloc de la manual que s’ha estat fent servir durant els últims anys. La nova maquinària oferix millors resultats i utilitza una sèrie de productes que milloren la salut de les espècies tractades.

Els resultats obtinguts són importants, ja que en 2016 s’han tractat 1.535 pins, quasi el doble que en 2015, que es van tractar 780 pins. S’ha abastat zones que fins ara mai s’havien tractat i s’ha intensificat el tractament en moltes altres zones, de manera que s’aconseguix evitar o disminuir l’aparició de bosses i, amb això, el perill que els cucs comporten per a les persones i els animals.

Com ha assenyalat la regidora, Inma Amat: “cal continuar treballant en este sentit i evitar tindre en els nostres carrers, parcs i zones públiques en general esta plaga. En un any, hem aconseguit arribar a quasi el doble de punts que el que s’ha aconseguit en anys anteriors, i s’ha reduït el nombre d’incidències rebudes fins hui a la meitat. Encara queden determinades zones sense tractar, que de cara a la pròxima tardor seran les prioritàries. Amb estos resultats, el cost de la inversió realitzada en millor maquinària i tractaments es veu recompensat, ja que ha de ser una prioritat apostar per la seguretat de persones i animals en les nostres zones públiques a pesar del cost que açò puga suposar”.

A causa que hi ha nombroses propietats privades que tenen pins que en molts casos recauen, en part, sobre la via pública, des del 2015, la nova direcció oferix des de Nous Espais el tractament d’endoteràpia contra la processionària per a les parcel·les privades a preus públics. “Oferint este servei també s’ha aconseguit que molts particulars que fins ara no havien tractat els seus pins ho feren i, amb açò, s’ha aconseguit evitar l’aparició d’erugues en més d’un centenar de pins particulars”, assenyala la regidora Inma Amat.

En la seua aposta per la lluita contra les plagues, durant este mes d’abril, el Voluntariat Ambiental Torrent Verd de l’Ajuntament de Torrent retirarà els paranys contra el Tomicus, plaga molt comuna en els boscos de pins que van instal·lar al mes d’octubre per a la campanya 2017, que els voluntaris ja havien substituït al febrer. També s’arreplegaran els paranys instal·lats en el bosc del Vedat, i des de la Delegació de Medi Ambient els paranys de la Serra Perenxisa, fins a la pròxima campanya 2018.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…