Inicio Notícies Cultura Torrent inicia un estudi per a la rehabilitació de la capella de l’Hort de Trénor

Torrent inicia un estudi per a la rehabilitació de la capella de l’Hort de Trénor

3 min read

El projecte preveu la restauració integral del conjunt arquitectònic per recuperar-ne l’estat original

L’Ajuntament de Torrent ha iniciat els treballs d’elaboració d’un projecte de restauració per a condicionar la capella de l‘Hort de Trénor. Actualment, el consistori treballa en l’assistència tècnica per a la redacció del Projecte d’Intervenció de Reforma, Rehabilitació i Restauració del conjunt d’edificacions que formen l’Hort de Trénor, això és, l’edifici principal –en l’actualitat és el Centre de formació, innovació i recursos educatius de la Conselleria d’Educació, el Cefire–, la capella i les edificacions complementàries –en les quals s’alberguen les dependències de la Policia Local–. Aquest conjunt d’edificacions es troben catalogades per la Conselleria de Cultura com a Bé de Rellevància Local, encara que des de l’any 1994 l’Ajuntament ha sol·licitat la declaració de Bé d’Interès Cultural.

L’objecte del contracte és la prestació del servei d’assistència tècnica per a la redacció del projecte d’intervenció que inclou, a més l’estudi arqueològic, de seguretat i salut de les obres, i de gestió de residus, el pla de qualitat i tots els annexos i documentació necessària exigits pel Codi Tècnic d’Edificació i la normativa vigent en matèria de protecció del patrimoni cultural.
Actuacions proposades

Les actuacions proposades indicades en la redacció del projecte tindran caràcter d’actuacions mínimes que cal dur a terme, sense perjudici que l’estudi previ determine la necessitat de noves actuacions després d’haver analitzat l’estat actual d’estructures i fonaments. Així mateix, es farà un diagnòstic de la situació actual dels elements ornamentals, interiors i exteriors, específicament els artificis i l’algepseria decorativa, per a determinar els criteris d’intervenció, i es proposaran actuacions concretes de conservació i manteniment, així com la seua restauració.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent acull ‘Leyendas del deporte’, la reeixida mostra del Museu de l’Esport

Una exposició en l’ Antic Mercat reuneix prop de 300 objectes relacionats amb les grans ll…