Inicio Notícies Cultura Torrent inicia els tràmits que el Xocolate de Torrent obtinga el segell de qualitat diferenciada de la Unió Europea

Torrent inicia els tràmits que el Xocolate de Torrent obtinga el segell de qualitat diferenciada de la Unió Europea

2 min read

Coincidint amb el Dia Mundial del Xocolate, l’Ajuntament de Torrent ha iniciat els tràmits perquè el Xocolate de Torrent obtinga el segell de qualitat diferenciada que atorga la Unió Europea. Concretament el segell d’Especialitats Tradicionals Garantides (ETG) s’atorga als productes amb trets específics diferenciadors d’altres aliments de la seua mateixa categoria i es produeixen a partir de matèries primeres tradicionals, o bé presenten una composició, manera de producció o transformació tradicional.

Aquesta acció, suposa un pas més per a preservar i promocionar el xocolate de Torrent. La ciutat té una llarga tradició i història en l’elaboració d’aquest deliciós dolç, creant la major indústria xocolatera des de l’any 1892. El xocolate torrentino ha estat present en la Fira Internacional del Turisme de Madrid 2019 (FITUR) el mes de gener passat, on es va realitzar una demostració i degustació, així com en la Fira dels Comarques que organitza Diputació de València, en la Plaça de Bous de València, el mes d’abril passat.

Per al Dia Internacional del Xocolate, avui s’havia programat dues demostracions d’elaboració del xocolate típic torrentí, però a causa de les inclemències del temps s’ha posposat per a dates pròximes.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent remodela i redistribueix les àrees de Govern Local

L’alcalde Jesús Ros ha signat aquest matí el decret d’alcaldia mitjançant el q…