Inicio Notícies Medi Ambient Torrent inicia la campanya contra la processionària per a particulars

Torrent inicia la campanya contra la processionària per a particulars

4 min read

Fins al 20 d’octubre es poden presentar les sol·licituds en les oficines de Nous Espais

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal Nous Espais, inicia la campanya del control de plagues de la processionària. La campanya oferix un servei de tractament als propietaris de parcel·les privades que així ho sol·liciten, per a evitar afeccions tant en les propietats com en la via pública, ja que este tipus d’erugues són perjudicials per a la salut de les persones i dels animals de companyia perquè poden produir al·lèrgies.

“S’oferix als veïns de Torrent la possibilitat de tractar les seues parcel·les amb els mateixos tractaments que s’aplicaran en els centres educatius i parcs públics, ja que són llocs amb més presència de xiquets, xiquetes i mascotes”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Inma Amat.

Per a tractar els pins s’utilitza un tractament innovador mitjançant l’endoteràpia, una tècnica que consistix en la injecció del tractament a través de la soca. El personal del servei de jardineria empra una màquina moderna, automàtica, propietat de la societat municipal. Este tècnica suposa un major control de l’aplicació que permeten les màquines manuals i en l’aplicació de productes que milloren la salut dels espècies, de manera simultània al tractament que s’ha efectuat contra la plaga.

Les sol·licituds es poden descarregar des de la pàgina web www.nousespais.es, on trobaran la informació complementària, o també es poden recollir en les oficines. Fins al 20 d’octubre es poden presentar les sol·licituds en les oficines de Nous Espais i poden tramitar-se, a més, telemàticament. Els tècnics del servei de jardineria municipal es posaran en contacte amb les persones sol·licitants per a estudiar la parcel·la, orientar el particular i posar una data per a iniciar el tractament.

Esta iniciativa se suma als treballs realitzats pel consistori de manera anual en més de 1.500 pins en les zones públiques de la ciutat. Així mateix, durant el mes de juny es van instal·lar caixes niu per a aus insectívores que s’alimenten d’estes erugues i paranys de feromones.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medi Ambient
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…