Inicio Notícies Torrent i els seus museus

Torrent i els seus museus

5 min read

A la ciutat de Torrent hi ha els museus següents:

El Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March

El Museu Comarcal és un centre de conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural de la comarca de l’Horta. El museu es troba en el carrer de la Mare de Déu de l’Olivar, número 30, en una antiga casa de llauradors construïda durant els primers anys del segle XX.

Vista 360º

Museu Parroquial de l’Església de l’Assumpció Nostra Senyora

El Museu Parroquial de l’Església de l’Assumpció de Nostra Senyora es troba en el reraltar del temple i hi trobem diversos ornaments litúrgics d’interés, a causa de la seua antiguitat. Les peces més antigues conservades en la parròquia són un tern verd datat sobre l’any 1590, tres llenços de Joan Ribalta i una imatge de mig cos de la Mare de Déu dels Dolors realitzada per Josep Esteve Bonet que data de 1773. En la capella de la Comunió trobem el Retaule de les Ànimes, la taula central del qual s’atribueix al pintor català Miquel Joan Porta, que va rebre la formació artística en el taller de Joan de Joanes. Una imatge de gran valor és la Mare de Déu del Pòpul, de talla romànica, policromada, de principis del segle XIV.

Casa Museu de la Setmana Santa de Torrent

Este museu és la casa de les germandats. Hi trobem els diferents passos, banderins, indumentària, bàculs, revistes, medalles, recordatoris, la carxofa i el vestit de la reina de l’Encontre de l’any anterior.

Vista 360º

Museu Ferrocarril de Torrent

Està situat en els antics tallers i cotxeres que van ser projectats per l’enginyer Santiago Castro Cardús i posats en servei per la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils de València l’any 1963 i que s’empraven per a realitzar el manteniment del material mòbil de l’empresa. S’ubica prop de l’estació i acull una col·lecció de més de 70 trens i tramvies històrics, 13 dels quals estan totalment restaurats, dels segles XIX i XX.

L’EMAT, l’Espai Metropolita d’Art de Torrent.

L’Espai Metropolità d’Art de Torrent, més conegut com a l’EMAT, està situat en l’edifici Metro, ubicat en l’eix viari més important de la ciutat, l’avinguda al Vedat. L’EMAT té 1.309 m2 i des que s’inaugurà ha acollit exposicions molt importants a escala nacional i internacional.

Vista 360º

Auditori i altres sales d’exposicions

La sala d’exposicions de l’Auditori de Torrent es va inaugurar al novembre de 2008, amb la qual cosa es va ampliar l’oferta cultural que ofereix l’Auditori.

L’any 2011 es va inaugurar la Casa de la Dona, que té una sala polivalent per a muntar-hi exposicions, i en 2012, en el Vedat de Torrent es va inaugurar el Museu de l’Aigua.

A Torrent trobem diversos locals d’entitats privades com ara la sala d’exposicions de Caixa Rural de Torrent i la sala d’exposicions de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícies
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…