Inicio Notícies Cultura Torrent homenatja a Vicente Blasco Ibáñez pels 150 anys del seu naixement

Torrent homenatja a Vicente Blasco Ibáñez pels 150 anys del seu naixement

4 minuto leer

La II Setmana de la Llengua es clausura amb la presentació de la primera versió en valencià de “Contes valencians” de Blasco Ibáñez

La Coral Allegro de l’ONCE per a tancar la setmana va oferir un concert de música en valencià

Divendres passat es va posar fi a la segona edició de la Setmana de la Llengua celebrada a Torrent amb una sèrie d’activitats. Al matí es va celebrar a la plaça de la Unió Musical una jornada de jocs populars valencians adaptats on l’alumnat de les escoles d’educació especial de Torrent van poder jugar a diferents jocs valencians com les birles, u, dos, tres pica paret i molts més. L’alcalde Jesús Ros, la regidora de Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i la regidora d’Esport, Nadia Marín, van estar presents a les activitats per a donar els diplomes que acrediten la participació de les escoles en la jornada i també les trompes que l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, organitzadora de la Setmana, regalava a tots els participants.

De vesprada, va tindre lloc la presentació de la primera edició en valencià de Contes valencians, de l’escriptor Blasco Ibañez. Esta presentació estigué acompanyada pel descobriment de la placa commemorativa en memòria dels 150 anys del naixement de l’escriptor, figura destacada en la nostra terra en l’àmbit de l’escriptura i la política. L’alcalde Jesús Ros va acudir a l’acte acompanyat per la regidora d’Educació, Patricia Sáez i el regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa juntament amb les màximes representants de les festivitats torrentines, Gemma Torrent, la reina de l’Encontre; Carmen Sirvent, fallera major de Torrent; Paula Giménez, fallera major infantil de Torrent juntament amb la cort d’honor i Gema Guillamón, musa de la Música.

S’ha volgut acabar la Setmana de la Llengua d’enguany amb música en valencià, per això la Coral Allegro de l’ONCE va oferir en la Casa de la Cultura el concert “Les nostres cançons” amb un repertori de cançons en valencià.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Torrent homenajea a Vicente Blasco Ibáñez por los 150 años de su nacimiento

4 minuto leer

La II Setmana de la Lengua se clausura con la presentación de la primera versión en valenciano de “Contes valencians” de Blasco Ibáñez

La Coral Allegro de la ONCE para cerrar la semana ofreció un concierto de música en valenciano

El pasado viernes se puso fin a la segunda edición de la Setmana de la Lengua celebrada a Torrent con una serie de actividades. Por la mañana se celebró en la plaza de la Unió Musical una jornada de juegos populares valencianos adaptados donde el alumnado de las escuelas de educación especial de Torrent pudieron jugar a diferentes juegos valencianos como uno, dos, tres pica pared y muchos más. El alcalde Jesús Ros, la concejala de Dinamización Lingüística, Patricia Sáez, y la concejala de Deporte, Nadia Marín, estuvieron presentes a las actividades para dar los diplomas que acreditan la participación de las escuelas en la jornada y también las trompas que la Oficina de Promoció y Ús del Valencià, organizadora de la Semana, regalaba a todos los participantes.

Por la tarde, tuvo lugar la presentación de la primera edición en valenciano de Contes valencians, del escritor Blasco Ibañez. Esta presentación estuvo acompañada por el descubrimiento de la placa conmemorativa en memoria de los 150 años del nacimiento del escritor, figura destacada en nuestra tierra en el ámbito de la escritura y la política. El alcalde Jesús Ros acudió al acto acompañado por la concejala de Educación, Patricia Sáez y el concejal de Actividades Lúdicas y Tradicionales, Alfred Costa junto con las máximas representantes de las festividades torrentines, Gemma Torrent, la reina del Encuentro; Carmen Sirvent, fallera mayor de Torrent; Paula Giménez, fallera mayor infantil de Torrent junto con la corte de honor y Gema Guillamón, musa de la Música.

Se ha querido acabar la Semana de la Lengua de este año con música en valenciano, por eso la Coral Allegro de la ONCE ofreció en la Casa de la Cultura el concierto “Les nostres cançons” con un repertorio de canciones en valenciano.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent llena el Auditori en sus conciertos de clausura

A lo largo de la semana renombrados intérpretes del panorama nacional e internacional han …