Inicio Notícies Dinamització Lingüística Torrent fa costat al comerç local amb les ajudes econòmiques a l’activitat comercial en valencià

Torrent fa costat al comerç local amb les ajudes econòmiques a l’activitat comercial en valencià

4 min read

L’Ajuntament ofereix ajudes del 50% del cost per a les empreses, indústries, comerços o serveis que empren el valencià en els rètols del local, cartells, publicitat o material d’embalatge

L’Ajuntament de Torrent ha incrementat enguany la dotació de les ajudes per a la promoció del valencià en el sector comercial i empresarial. Així, convoca un any més, com en anteriors campanyes, aquestes ajudes que pretenen fer costat al teixit empresarial i comercial i, al mateix temps, reforçar i normalitzar l’ús de la nostra llengua també en aquest àmbit.

Davant la situació actual, enguany s’ha decidit augmentar la quantitat màxima de les ajudes i es concediran subvencions de 500 fins a 700 euros com a màxim, segons siguen els conceptes pels quals es demana l’ajuda. Els elements que se subvencionen són la instal·lació, renovació o redisseny de rètols exteriors, interiors o de vehicles, les pàgines web, i el material d’embalatge o publicitari que facen servir el valencià com a llengua de comunicació amb els clients o usuaris.

A més de l’ajuda econòmica, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament també ofereix l’assessorament lingüístic necessari perquè els textos o llegendes en valencià seguisquen el criteri de correcció que justifica l’assignació d’aquestes ajudes, així com dels tràmits necessaris per a la sol·licitud. Per a accedir a les ajudes, s’ha de presentar la sol·licitud –preferentment de manera telemàtica- en el Registre General de l’Ajuntament, segons el model de la instància corresponent; el termini per a presentar aquestes sol·licituds acabarà el 12 de novembre de 2021. D’altra banda, convé assenyalar que tant els requisits que han de complir els beneficiaris, com l’import de les ajudes i els criteris de valoració per a assignar-les estan disponibles en uns fullets informatius que l’Ajuntament ha distribuït i que, també, es poden consultar en el compte de facebook de l’Ofcina de Promoció i Ús del Valencià –facebook.com/promvaltorrent- o a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Torrent, on es detallen les bases de la convocatòria i les instruccions per a presentar les sol·licituds de manera telemàtica mitjançant l’imprés oficial necessari per a la seua tramitació.

-www.torrent.es/torrentPublic/inicio/serveis/ajudessubvencions.html-

 

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Dinamització Lingüística
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent continua amb la recuperació de les zones verdes del Vedat

Els serveis de jardineria treballen en la neteja de les faldes del Vedat pròximes a Mirama…