Inicio Fiestas y Tradiciones Torrent comença el dia amb l’Aurora

Torrent comença el dia amb l’Aurora

2 min read

Cent de torrentins i torrentines es van donar cita el diumenge al matí en aquesta tradició que recorre els carrers de la ciutat cantant cobles tradicionals i nadales

La ciutat de Torrent va començar el dia aquest diumenge amb l’Aurora, una de les tradicions més singulars i representatives de la cultura de la ciutat i que està organitzada per la confraria de la Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga. Així, els veïns i veïnes van començar el recorregut a les 6 de la matinada des de la parròquia de Montsió, caminant pels carrers de la ciutat, al mateix temps que cantaven cobles tradicionals de l’època d’Advent i de Nadal. A més, es van fer diferents parades en cases particulars o seus socials d’agrupacions i associacions que ofereixen un xicotet desdejuni perquè els participants agafen forces.

La casa consistorial va ser un dels llocs en els quals es va realitzar una de les parades, on esperava l’alcalde Jesús Ros, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, i el regidor de Festes, Pascual Martínez, acompanyats de les representants de la corporació municipal, les falleres majors de Torrent i les seues respectives corts d’honor.

Els orígens de l’Aurora es remunten al segle XVIII, i el seu objectiu és animar als torrentins i torrentines a despertar-se i resar el rosari, començant en la festivitat de la Immaculada Concepció i acabant el 6 de gener, dia de Reis.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Fiestas y Tradiciones
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…