Inicio Notícias Torrent diu NO a la violència de gènere

Torrent diu NO a la violència de gènere

7 min read

Els alumnes dels col·legis torrentins han participat en un acte emotiu per a tancar la X Setmana contra la Violència de Gènere

Divendres de matí es va celebrar un acte institucional i una lectura de manifest públic contra la violència de gènere, en el qual van participar els alumnes de diferents col·legis torrentins. La jornada s’inicià a les 9.30 h del matí en el Pati Rosa de Torrent, on un grup de grafiters i grafiteres locals han pintat un mural amb el títol “No a la violència contra les dones”, acompanyats d’un grup de rap que ha ambientat l’activitat amb missatges en contra del maltractament i de la discriminació a les dones.

A les 12.00 h es va fer tres minuts de silenci, i en eixe moment els xiquets i xiquetes realitzaren un reconeixement floral a la memòria de les víctimes de la violència de gènere. També es van llegir diferents textos en representació de l’alumnat dels col·legis torrentins. L’alcalde, Jesús Ros, va estar present en l’acte i ha condemnat l’últim acte violent perpetrat a Vinaròs; acompanyat dels membres de la corporació municipal, associacions i col·lectius. La regidora de l’Àrea de Drets Personals, Encarna Lerma Besó, va recordar “la necessitat del suport a les dones que patixen la violència masclista. Elles mai són les culpables; són les víctimes”. Les activitats del matí es van completar amb el lliurament de premis del concurs de dibuix escolar en la Casa de la Cultura.

D’altra banda, la vesprada de dijous la Casa de la Dona va acollir la presentació del llibre Relatos salvajes de género; un acte organitzat per l’associació Corazones Abiertos. El llibre està escrit a partir de les experiències d’un grup de policies locals encarregats de la intervenció en casos de violència contra les dones amb la participació destacada d’Antonio Burriel, especialista i referent en violència de gènere, tant a escala nacional com internacional.

I com a colofó final de la setmana i amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere, dissabte s’instal·là, a partir de les 10.30 h, una taula informativa en el mercat de Sant Gregori. A continuació es realitzà una manifestació contra la violència masclista. Una activitat que tanca la X Setmana contra la Violència de Gènere que ha estat carregada d’activitats, desenvolupada des de l’Àrea de Drets Personals de l’Ajuntament de Torrent. El matí de dilluns la programació va començar amb una exposició de dibuix “Talla a temps. El maltractament no arriba de sobte. No a la violència de gènere”, en la qual van participar els centres escolars de San José y Santa Ana, Monte-Sión, Madre Petra i Pléyade. També es van presentar els Premis Violeta 2018 i la guia de defensa personal per a dones elaborada pel Club Esportiu Herca. A més, es va realitzar un reconeixement a Felisa López Bayo, per la seua valentia, ajuda i lluita contra la violència de les dones.

La programació va arribar a l’equador amb un curs de llenguatge i imatges no sexistes que preveu el I Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Hòmens. La cita va reunir diferents grups del teixit associatiu de la ciutat, que no van voler perdre’s l’oportunitat de tractar aspectes d’igualtat i aprendre la informació necessària per a comunicar mitjançant un llenguatge i imatges que excloguen els elements sexistes.
Igualment, s’ha realitzat el curs “Detecció de violència de gènere en mares de l’alumnat i en els fills i filles com a víctimes silencioses”; dirigit al professorat de primària, l’objectiu del qual és centrar l’atenció en la captació d’indicadors de violència.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

También le puede interesar

Torrent posa en marxa el seu Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables

El pròxim 22 de setembre a les 19 h, a la sala d’actes de l’ajuntament, tindrà…