Inicio Notícies Cultura Torrent convoca les ajudes destinades a associacions i entitats culturals sense ànim de lucre

Torrent convoca les ajudes destinades a associacions i entitats culturals sense ànim de lucre

4 min read

Entre els criteris de valoració s’inclouen totes aquelles activitats encaminades a la promoció cultural a través de plataformes online en el context del Covid-19

Amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de les activitats culturals a la ciutat, l’Ajuntament de Torrent, a través de la seua Àrea de Cultura, ha obert la convocatòria per a sol·licitar la concessió de les subvencions dirigides a associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre que desenvolupen els seus projectes en l’àmbit territorial del municipi.

A través d’aquestes ajudes, que compten amb un pressupost total de 32.000 € i que podran sol·licitar-se telemàticament fins al 5 d’octubre, el consistori cerca donar suport, fomentar i difondre tot tipus d’activitats vinculades a la cultura, la llengua i el patrimoni valencià, així com l’exercici d’activitats dirigides a millorar el coneixement i el gaudi de la cultura per part de la ciutadania. “Aquestes subvencions són una clara aposta per la dinamització de la cultura a la nostra ciutat, així com per posar en valor la nostra llengua, tradicions folklòriques i patrimoni”, ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer.

Per a garantir la riquesa cultural de Torrent, així com la varietat de les propostes dirigides a tots els públics, les bases de la convocatòria contemplen una categorització de les activitats segons les quanties econòmiques de les ajudes: teatre (8.500€), ball (8.000€), pintura (600€), literatura (2.500€), valencià (1.500€), música (2.500€) i resta d’activitats (8.400€).

Cal destacar que a l’hora de valorar la concessió o denegació de les ajudes, així com la seua quantia econòmica, es tindran en compte criteris com el benefici per a la ciutadania, les persones a les quals van destinats els projectes, el caràcter intergeneracional i inclusiu dels mateixos o la seua innovació i originalitat. A més, enguany s’ha incorporat un nou criteri de valoració en reconeixement de totes aquelles activitats encaminades a contrarestar els efectes del Covid-19 en l’àmbit de la cultura. En aquests casos es contemplarien exemples com la promoció cultural a través de formats web o transmissions online durant els últims mesos com una forma d’entreteniment i formació en un context de crisi sanitària.

Les sol·licituds hauran de realitzar-se a través de la seu electrònica de l’ajuntament i hauran d’anar acompanyades de la documentació que acredite els projectes o activitats. Les bases i els tràmits poden consultar-se a través del següent enllaç:
https://www.torrent.es/torrentPublic/inicio/serveis/ajudessubvencions.html

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent continua amb la recuperació de les zones verdes del Vedat

Els serveis de jardineria treballen en la neteja de les faldes del Vedat pròximes a Mirama…