Inicio Notícies Medi Ambient Torrent continua reforçant les tasques de neteja i desinfecció dels carrers per a fer front a la COVID-19

Torrent continua reforçant les tasques de neteja i desinfecció dels carrers per a fer front a la COVID-19

5 min read

A més, s’estan netejant contenidors a les urbanitzacions i disseminats, així com abocaments incontrolats ocasionats per les males pràctiques d’algunes persones

L’Ajuntament de Torrent continua reforçant les labors de neteja i desinfecció de tot el municipi, tant en el nucli urbà com en urbanitzacions i disseminats, per a frenar el contagi de la COVID-19. D’aquesta manera, diàriament es duen a terme constants serveis d’aigualeig en la via pública, especialment en les zones amb major concentració ciutadana, com són els espais de joc infantil, parades d’autobús, accés a residències o centres de salut i també del mobiliari urbà.

Per a eixes tasques, el personal del servei de neteja empra bicitricicles i motxilles fumigadores, camions d’aigualeig i hidronetejadores, per a higienitzar els carrers amb una projecció d’aigua i material desinfectant.

A més d’aquestes mesures per a fer front al coronavirus, el consistori recorda a la ciutadania la necessitat i importància de respectar i complir totes les mesures i normes de seguretat i utilitzar la màscara i fer-ne un ús adequat.

Neteja de contenidors
Igualment, es continuen fent les tasques de neteja de contenidors a les urbanitzacions i disseminats, però també d’abocaments incontrolats ocasionats per les males pràctiques d’alguns veïns i veïnes. En aquest punt, l’Ajuntament recorda la prohibició de tirar fem o altres objectes a terra, ja que, sobretot a l’estiu, augmenta el risc de produir-se un incendi.

Per a poder depositar aquests residus de diferents característiques, Torrent té dos ecoparcs: c/ Sant Joan Baptista, 23; i el Polígon Industrial Toll i l’Alberca. Així mateix, els torrentins i torrentines tenen disponible un servei municipal de recollida d’estris i mobles amb avís previ, perquè no deixen aquests materials al costat dels contenidors. Només cal telefonar al 96 156 53 53 o al 010.

D’altra banda, el consistori posa a la disposició dels veïns i veïnes de les urbanitzacions i disseminats un servei específic de recollida de restes de poda, l’horari de les quals s’ha ampliat a tots els matins de dilluns a dissabte,  s’ha reforçat durant el període estival. Es tracta d’un sistema de recollida de residus que compta amb un recol·lector i un camió grua amb polp que és utilitzat tres dies per setmana en la zona del Vedat i dos dies en la resta d’urbanitzacions i disseminats.

Per a aquesta recollida, les restes de poda han de tindre la consideració de residus domiciliaris per a la qual cosa,  han de complir les condicions estipulades en l’ordenança municipal. Quan les quantitats siguen majors que les previstes en l’ordenança, els veïns i veïnes hauran de fer ús dels ecoparcs de la ciutat que arrepleguen fins a 100 quilos.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medi Ambient
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent reforça el servei d’atenció al ciutadà

S’ha habilitat un nou espai en la planta baixa de l’edifici de Ramón y Cajal, …