Inicio Notícies Cultura Torrent commemora els 125 anys de l’arribada del trenet amb xarrades i una exposició

Torrent commemora els 125 anys de l’arribada del trenet amb xarrades i una exposició

3 min read

Fins al 17 de novembre la sala cívica de l’Antic Mercat acull una mostra amb maquetes de trens, materials i objectes antics

Torrent acull des d’este cap de setmana una programació d’activitats per a commemorar els 125 anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat. Este diumenge 11 de novembre s’inaugurarà una exposició a la sala cívica de l’Antic Mercat, coincidint amb la inauguració oficial l’11 de novembre de 1893 de la línia entre Torrent i Jesús (València). La mostra conté maquetes de trens i materials aportats per Ferrocarrils de la Generalitat de totes les èpoques. Fins al dia 17 s’exposaran mòduls ferroviaris a escala HO 1:87, així com panells informatius que repassen la història del ferrocarril des dels primers vagons, l’evolució de les estacions fins a la moderna xarxa de metro.

El dimarts 13 de novembre tindrà lloc una conferència sobre la presència d’aquesta modalitat de transport a Torrent. La xarrada es titula “125 anys a Torrent. Del trenet al metro” i serà a càrrec de l’exmaquinista i documentalista ferroviari Joan Lluís Llop. El divendres dia 16, el mateix Joan Lluís Llop abordarà també amb el format de conferència el modelisme ferroviari i la seua evolució cap a una forma d’oci. Ambdues sessions seran a les 19.30 hores en l’Antic Mercat.

El dissabte al matí, a les 11 hores, Aitor Sánchez i Tomás Roselló exposaran un recorregut pels 125 anys del trenet a Torrent. Sánchez i Roselló van treballar en l’elaboració del llibret de la falla Sant Valeriano de l’any 2018, dedicat, precisament, a l’arribada del tren al Torrent.

La programació d’activitats per a commemorar aquesta efemèride ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocaril (AVAF), Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), i l’associació Torrent d’Art, que exposarà obres de temàtica ferroviària, i la falla Sant Valerià.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent tindrà una bàscula municipal per a pesar camions de fins a 60.000 kg

El servei, que estarà instal·lat en el Mas del Jutge, donarà resposta a les necessitats de…