Inicio Notícies Benestar Social Torrent commemora el Dia de la Discapacitat i la Dependència amb música i un taller de begudes saludables

Torrent commemora el Dia de la Discapacitat i la Dependència amb música i un taller de begudes saludables

5 min read

Amb motiu del Dia de la Discapacitat i la Dependència, l’Ajuntament de Torrent, a través de la Delegació d’Atenció a les Persones i el Pla de Persones amb Discapacitat o Dependència, ha preparat un programa d’activitats per a commemorar esta data en què han participat tots els col·lectius, centres ocupacionals, col·legis d’educació especial i associacions d’atenció a les persones amb discapacitat de la ciutat.

Les activitats han començat amb una marxa carregada de ritme, il·lusió i ganes de passar-ho bé, amenitzada per la música de Kultrum batukada. Els participants han recorregut l’avinguda al Vedat fins a arribar a la Torre on s’han llegit diversos manifestos, un a càrrec de l’associació ASIDIT i  un altre a càrrec del Centre Ocupacional ABD de Torrent. A més, s’ha realitzat una actuació musical representada per la Fundació Espurna on han representat un fragment de Blancaneu, el musical. Tot això acompanyat d’ARTIC i el seu taller de begudes saludables del quan han pogut gaudir tots els assistents, unes 400 persones.

L’alcalde, Jesús Ros, i el regidor d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell, acompanyats per representants de la corporació municipal, s’han unit a la marxa i han gaudit de les activitats a la Torre. Carbonell ha destacat que “hem dissenyat el programa pensant en totes les persones amb discapacitat de Torrent, perquè puguen gaudir del dia, però sobretot per a augmentar la visibilitat del col·lectiu”.

ADISTO celebra la Fira de Tardor

L’associació ADISTO va celebrar diumenge al matí la tradicional Fira de Tardor, una iniciativa que té com a objectiu difondre les activitats de l’associació. Un gran nombre de persones es van congregar en la plaça de la Unió Musical durant el matí de diumenge i van participar en les diferents activitats, dirigides a tots els públics. D’una banda, els xiquets i les xiquetes ho van passar molt bé en els tallers de pintacares, xapes, joc de l’oca gegant, recorregut de bicis i bombolles de sabó. D’altra, els més majors van gaudir d’un servei de quint i tapa i van poder avançar les compres nadalenques en el mercat ambulant solidari. A més, l’esport també va estar present en la fira amb la participació de Kanggo Fitness i Fitflamc.

D’altra banda, esta vesprada està prevista la presentació del curtmetratge Plumas y tacones, dirigit per Roger Fresquet Martínez i en el qual participen com a actors els usuaris d’ADISTO. La història se centra en un grup d’artistes que, cansats de fer obres de temàtica infantil, decidixen llançar-se i fer un music-hall on poder expressar la seua part més picaresca i divertida. L’acte tindrà lloc a les 19.30 h en la Casa de la Cultura.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Benestar Social
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’exposició de Playmobil més gran la Comunitat Valenciana obri les seues portes a Torrent

Fins al 13 de gener pot visitar-se gratis la mostra instal·lada a l’Antic Mercat Ja pot vi…