Inicio Notícies Economia Torrent concedeix ajudes per a la millora de l’accessibilitat i la restauració de façanes en edificis residencials

Torrent concedeix ajudes per a la millora de l’accessibilitat i la restauració de façanes en edificis residencials

3 min read

Es podrà subvencionar fins a un 50% del cost total de les reformes, amb un màxim de 8.000 euros

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 30 de setembre de 2021

L’Ajuntament de Torrent posa a la disposició dels seus ciutadans un pla de subvencions i ajudes per a les obres de millora de l’accessibilitat i la restauració de façanes en edificis residencials.

La regidora de l’Àrea de Gestió de la Ciutat, Inma Amat, ha destacat que “valorem aquests projectes pel que suposen quant a millores particulars per als veïns, beneficiaris últims de les reformes d’accessibilitat, però al mateix temps ens plantegem l’objectiu de la renovació de façanes, de manera que carrers i places milloren la imatge urbana de la ciutat”.

La quantia de les subvencions pot arribar fins al 50% del cost total de l’obra, amb un import màxim de 2.500 euros per a obres que incloguen l’eliminació de barreres físiques que dificulten l’accés a l’edifici de persones majors o amb mobilitat reduïda; si es tracta de la primera instal·lació d’un ascensor, l’ajuda podria arribar als 8.000 euros; i fins a un màxim de 4.000 euros per a la rehabilitació de fronteres.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els propietaris dels edificis i també les comunitats de propietaris, en el cas que l’actuació afecte elements comuns de l’immoble. Quant a la restauració de façanes en edificis dels barris històrics o en edificis que presenten característiques tradicionals i elements de rellevància local, hi ha altres subvencions que es destinen a la conservació del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

En el cas de restauració de façanes, els edificis han de ser anteriors a 1990. D’altra banda, la instal·lació d’ascensors es considera també una actuació de millora de l’accessibilitat, però únicament si es tracta de la primera instal·lació.

 

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Economia
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

La sala cívica de l’Antic Mercat de Torrent acull l’exposició fotogràfica ‘Hospital de la Memòria. 1937-1939’

Torrent organitza un projecte de recuperació de la memòria històrica que inclou una exposi…