Inicio Gestió de Recursos i Modernització Torrent completa la instal·lació del sistema de protecció contra incendis Senticnel en El Vedat, Serra Perenxisa i barrancs

Torrent completa la instal·lació del sistema de protecció contra incendis Senticnel en El Vedat, Serra Perenxisa i barrancs

4 min read

Càmeres  i sensors protegeixen més de 350 hectàrees de zones verdes i boscoses del terme municipal

Les zones verdes i forestals de Torrent es troben protegides amb un sistema contra incendis pioner a Europa. El sistema Senticnel protegeix 350 hectàrees en El Vedat, la Serra Perenxisa i els barrancs del terme municipal i ja està implementat i en ple funcionament. El sistema intel·ligent de protecció contra incendis, emmarcat en l’estratègia EDUSI i finançat al 50% amb fons del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE-FEDER), inclou, principalment, càmeres i sensors de detecció. En els últims dies ha conclòs la instal·lació de 70 nodes de detecció, quatre estacions meteorològiques i sis càmeres de videovigilància i ahir va tindre lloc una visita a la Serra Perenxisa amb els responsables del projecte i tècnics municipals de Modernització i Medi Ambient per a comprovar sobre el terreny el funcionament d’aquest.

El regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, ha desgranat aquest matí en roda de premsa els detalls del sistema, pioner en tota Europa i que combina els estudis que s’han fet fins ara tant de les característiques de la vegetació com històrics de clima, amb la realitat de cada moment. Així, segons ha descrit Campos, “davant la declaració d’un incendi, el sistema Senticnel avançaria la seua evolució, atenent, per exemple a les característiques del terreny o la grandària dels arbres, la qual cosa facilitaria enormement el seu control i extinció”.

Per part seua, la regidora de l’àrea de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat, puntualitza que “amb aquesta ampliació, Torrent mantindrà vigilades de forma eficient les seues zones forestals contra els possibles focus d’incendis”. Així, gràcies a les càmeres és visible per al sistema més del 90% de les zones verdes i boscoses del terme municipal.

La informació recollida per la xarxa a temps real es pot consultar en la pàgina web www.torrent.es, on es mostra el risc d’incendi en les zones forestals segons la seua perillositat. A més es pot consultar la informació com la velocitat del vent i la seua adreça, la temperatura, la humitat relativa i la pluviositat.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Gestió de Recursos i Modernització
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent aprova inversions a la ciutat per un valor de més de 5.300.000 €

Un total de 16 inversions financerament sostenibles transformaran la imatge i incrementara…