Inicio Notícies Cultura Torrent celebra Santa Cecília

Torrent celebra Santa Cecília

6 minuto leer

La Unió Musical de Torrent va oferir el XLIC Concert Extraordinari en l’Auditori de Torrent

El Cercle Catòlic de Torrent va presentar els jóvens músics que s’incorporen a la Banda Simfònica
La Germandat de Jesús davant el sanedrí va organitzar un concert de cornetes i tambors amb la banda Mare Nostrum

 

XLIC Concert Extraordinari de la UMT en l’ Auditori

Dissabte a la vesprada, la UMT va celebrar l’inici de les activitats programades en la XLV Setmana Musical en honor de Santa Cecília amb un concert en l’ Auditori, a càrrec de la Banda Simfònica i sota la direcció de Frank De Vuyst. El programa estava format pel Danzón núm. 8, d’Arturo Márquez; la peça Egmont, de Bert Appermont, interpretada pel guitarra solista Carlos Marroqín; Angels in the Architecture, de Frank Tichelli, amb la participació de la soprano solista Belén Roig; la Suite Colombiana, de Luis Francisco Soto; i l ‘Intermezzo de les Noces de Luis Alonso, del compositor Gerónimo Giménez. Cinc peces que van delectar els assistents i van congregar nombrós públic en aquesta cita musical que se celebrava en honor a la patrona de la música.

Presentació de la Banda Simfònica del Cercle Catòlic

El Cercle Catòlic de Torrent va presentar en el vestíbul de l’ajuntament els joves que s’han incorporat a la Banda Simfònica.

En un acte que s’emmarca en el programa d’actes que la societat musical celebra amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, el president de la banda, Alfredo Silla, va agrair a l’Ajuntament el suport i la col·laboració que des de fa anys uneix les dues entitats, i recordà que és ja una tradició que el primer dels actes d’aquesta setmana musical siga precisament la presentació dels nous músics de la banda.

Al costat del president de la banda i l’alcalde Jesús Ros es trobaven també la regidora d’Educació, Patricia Sáez, i el regidor d’Espais públics, Daniel Iserte, acompanyats per representants de la corporació municipal, antics membres del Cercle Catòlic i familiars dels músics presents.

L’alcalde va subratllar, davant els nous membres del Cercle, la importància de pertànyer a una societat musical com aquesta, amb un prestigi i una història que exigeixen el màxim compromís. Va destacar també la figura dels pares, mares i familiars, que amb el seu esforç han sabut mantenir una tradició, a vegades familiar, i transmetre als més joves la il·lusió per pertànyer a la banda de música.

La Junta Central de Confraries de Torrent es va sumar a les celebracions en honor de santa Cecília

Finalment, la mateixa vesprada de dissabte, la Germandat de Jesús davant el sanedrí va organitzar un acte per a commemorar la festivitat de la patrona dels músics. Una iniciativa que va reunir el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago; la reina de l’Encontre, Azucena Guimerá Palop; la presidenta de la Germandat de Jesús davant el sanedrí, Raquel Mir; el regidor de Festes, José Pascual Martínez, i altres representants de la corporació municipal.

Va participar en aquest acte la Banda de Cornetes i Tambors Mare Nostrum, de Quart de Poblet, els quals van oferir un repertori musical de marxes típiques de la Setmana Santa a l’església de Sant Lluís Bertran.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

Torrent celebra Santa Cecilia

6 minuto leer

La Unió Musical de Torrent ofreció el XLIC Concierto Extraordinario en el Auditori de Torrent

El Círculo Católico de Torrent presentó a los jóvenes músicos que se incorporan a la Banda Sinfónica

La Hermandad de Jesús ante el Sanedrín organizó un concierto de cornetas y tambores con la banda Mare Nostrum

Presentación de la Banda Sinfónica del Círculo Católico

El Círculo Católico de Torrent presentó en el vestíbulo del ayuntamiento a los jóvenes que se han incorporado a la Banda Sinfónica.

En un acto que se enmarca en el programa de eventos que la sociedad musical celebra con motivo de la festividad de Santa Cecilia, el presidente de la banda, Alfredo Silla, agradeció al ayuntamiento el apoyo y la colaboración que desde hace años une a las dos entidades, recordando que es ya una tradición que el primero de los actos de esta semana musical sea precisamente la presentación de los nuevos músicos de la Banda.

Junto al presidente de la banda y al alcalde Jesús Ros se encontraban también la concejala de Educación, Patricia Sáez, y el concejal de Espacios públicos, Daniel Iserte, acompañados por representantes de la corporación municipal, antiguos miembros del Círculo Católico y familiares de los músicos presentes.

El alcalde subrayó, ante los nuevos miembros del Círculo, la importancia de pertenecer a una sociedad musical como esta, cuyo prestigio e historia exigen el máximo compromiso. Destacó también la figura de padres, madres y familiares, que con su esfuerzo han sabido mantener una tradición, a veces familiar, y transmitir a los más jóvenes la ilusión por pertenecer a la banda de música.

XLIC Concierto Extraordinario de la UMT en el Auditori

El sábado por la tarde la UMT celebró el inicio de las actividades programadas en la XLV Semana Musical en honor de Santa Cecilia con un concierto en el Auditori, a cargo de la Banda Sinfónica y bajo la dirección de Frank De Vuyst. El programa estuvo compuesto por el Danzón nº 8, de Arturo Márquez; la pieza Egmont, de Bert Appermont, interpretada por el guitarra solista Carlos Marroqín; Angels in the Architecture, de Frank Tichelli, con la participación de la soprano solista Belén Roig; la Suite Colombiana, de Luis Francisco Soto; y el Intermezzo de La Boda de Luis Alonso, del compositor Gerónimo Giménez. Cinco piezas que deleitaron al público asistente y congregaron a numeroso público en esta cita musical que se celebraba en honor a la patrona de la música.

La Junta Central de Hermandades de Torrent se sumó a las celebraciones en honor de Santa Cecilia

Finalmente, la misma tarde del sábado, la Hermandad de Jesús ante el Sanedrín organizó un acto para conmemorar la festividad de la patrona de los músicos. Un evento que reunió al Presidente de la Junta Central de Hermandades, José Vicente Yago; a la Reina del Encuentro, Azucena Guimerá Palop; a la Presidenta de la Hermandad de Jesús ante el Sanedrín, Raquel Mir; al concejal de Fiestas, José Pascual Martínez, y otros representantes de la corporación municipal.

Participó en este acto la Banda de Cornetas y Tambores «Mare Nostrum», de Quart de Poblet, quienes ofrecieron un repertorio musical de marchas típicas de la Semana Santa en la iglesia de San Luis Beltrán.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Llega una nueva edición de la 10k y la Media Maratón de Torrent

El próximo domingo 8 de mayo se realizará la salida de ambas pruebas desde Parc Central El…