Inicio Notícies Cultura Torrent celebra Sant Blai i l’Entrà de la flor

Torrent celebra Sant Blai i l’Entrà de la flor

6 min read

El carrer de Ramón y Cajal acollirà la tradicional fira popular de Sant Blai amb parades de fruita seca, porrat, gaiatos, santblaiets i degustacions de rossejat i xocolate torrentí

La ciutat de Torrent es prepara per a viure un cap de setmana molt intens, on la tradició i la festa ompliran els carrers de la ciutat. Sant Blai i l’Entrà de la flor són dos festivitats molt arrelades a la ciutat que atrauen torrentins i torrentines, a més de veïns i veïnes d’altres localitats. El carrer de Ramón y Cajal és l’escenari que acull durant tot el dia de diumenge diferents parades de fruita seca i porrat, dolços, tómboles, artesania i, per descomptat, els gaiatos i sanblaiets. A més, com marca la tradició, hi haurà casetes on es vendrà el popular oli beneït, per a posar-se’l en la gola. També es faran dos degustacions gastronòmiques típiques de Sant Blai. A partir de les 11 h es podrà provar el tradicional rossejat. I a la vesprada, a les 18 h, serà el moment de degustar el xocolate torrentí.

El dia de Sant Blai es completarà amb la cercavila dels clavaris i les clavariesses, des del carrer del Frare Luis Amigó fins a la parròquia de Sant Lluís Bertran, on tindrà lloc la missa a les 11.30 h. A la vesprada, la festivitat continua amb el Vers de Sant Blai i el Cant dels Gojos, a les 17.30. A continuació, els xiquets i les xiquetes participaran en la processó, amb eixida des de l’Ermita, i recorreran els carrers del barri acompanyats de tabal i dolçaina.

Entrà de la flor

Els clavaris i confrares de la Mare de Déu del Rosari celebren divendres a la vesprada la tradicional Entrà de la flor; un acte que donarà inici a primera hora del matí, ja que serà el moment per a anar a arreplegar la branca d’ametler en flor per a oferir-la a la Mare de Déu. A les 21 h tindrà lloc la concentració en la parròquia de Sant Lluís Bertran per a començar la cordada. En cercavila i amb milers de coets, els clavaris arribaran a l’Església de l’Assumpció, on es realitzarà l’ofrena per a, seguidament, dirigir-se al carrer de Ramón y Cajal, on tindrà lloc la cordada.

Programació infantil

Els peixos que es poden trobar a la província de València són molt variats, per això, l’Hort de Trénor ha preparat un taller per a donar a conéixer als menuts de la casa totes les seues característiques i els trets que els distingixen. Diumenge a partir de les 11 h.

Igualment, els xiquets i les xiquetes podran gaudir de les activitats que ha preparat el Centre Ambiental El Vedat. Este cap de setmana és el moment perfecte per a conéixer el bosc i, en concret, els arbres. Les eixides es realitzaran dissabte en tres torns: 11 h, 12 h i 13 h. A més, diumenge al matí el centre celebra el Dia de l’Arbre amb una jornada de portes obertes amb activitats debades dirigides a tots els públics. En la programació s’inclou la plantació d’alzines, una ruta curta i tallers.

Teatre
L’obra de suspens Plagi arriba a l’Auditori. El públic podrà gaudir de sentiments tan importants com el desig, l’ambició, el poder, la justícia, la joventut, les pors… Divendres a les 20.30 h

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent celebra el Diumenge de Rams

La programació de la Setmana de la Llengua i la Setmana de les Persones Majors posen el pu…