Inicio Notícies Cultura Torrent celebra Sant Blai i l’Entrà de la flor

Torrent celebra Sant Blai i l’Entrà de la flor

6 min read

El carrer de Ramón y Cajal acollirà la tradicional fira popular de Sant Blai amb parades de fruita seca, porrat, gaiatos, santblaiets i degustacions de rossejat i xocolate torrentí

La ciutat de Torrent es prepara per a viure un cap de setmana molt intens, on la tradició i la festa ompliran els carrers de la ciutat. Sant Blai i l’Entrà de la flor són dos festivitats molt arrelades a la ciutat que atrauen torrentins i torrentines, a més de veïns i veïnes d’altres localitats. El carrer de Ramón y Cajal és l’escenari que acull durant tot el dia de diumenge diferents parades de fruita seca i porrat, dolços, tómboles, artesania i, per descomptat, els gaiatos i sanblaiets. A més, com marca la tradició, hi haurà casetes on es vendrà el popular oli beneït, per a posar-se’l en la gola. També es faran dos degustacions gastronòmiques típiques de Sant Blai. A partir de les 11 h es podrà provar el tradicional rossejat. I a la vesprada, a les 18 h, serà el moment de degustar el xocolate torrentí.

El dia de Sant Blai es completarà amb la cercavila dels clavaris i les clavariesses, des del carrer del Frare Luis Amigó fins a la parròquia de Sant Lluís Bertran, on tindrà lloc la missa a les 11.30 h. A la vesprada, la festivitat continua amb el Vers de Sant Blai i el Cant dels Gojos, a les 17.30. A continuació, els xiquets i les xiquetes participaran en la processó, amb eixida des de l’Ermita, i recorreran els carrers del barri acompanyats de tabal i dolçaina.

Entrà de la flor

Els clavaris i confrares de la Mare de Déu del Rosari celebren divendres a la vesprada la tradicional Entrà de la flor; un acte que donarà inici a primera hora del matí, ja que serà el moment per a anar a arreplegar la branca d’ametler en flor per a oferir-la a la Mare de Déu. A les 21 h tindrà lloc la concentració en la parròquia de Sant Lluís Bertran per a començar la cordada. En cercavila i amb milers de coets, els clavaris arribaran a l’Església de l’Assumpció, on es realitzarà l’ofrena per a, seguidament, dirigir-se al carrer de Ramón y Cajal, on tindrà lloc la cordada.

Programació infantil

Els peixos que es poden trobar a la província de València són molt variats, per això, l’Hort de Trénor ha preparat un taller per a donar a conéixer als menuts de la casa totes les seues característiques i els trets que els distingixen. Diumenge a partir de les 11 h.

Igualment, els xiquets i les xiquetes podran gaudir de les activitats que ha preparat el Centre Ambiental El Vedat. Este cap de setmana és el moment perfecte per a conéixer el bosc i, en concret, els arbres. Les eixides es realitzaran dissabte en tres torns: 11 h, 12 h i 13 h. A més, diumenge al matí el centre celebra el Dia de l’Arbre amb una jornada de portes obertes amb activitats debades dirigides a tots els públics. En la programació s’inclou la plantació d’alzines, una ruta curta i tallers.

Teatre
L’obra de suspens Plagi arriba a l’Auditori. El públic podrà gaudir de sentiments tan importants com el desig, l’ambició, el poder, la justícia, la joventut, les pors… Divendres a les 20.30 h

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent presenta les seues festes amb un programa de ràdio al carrer

La Ràdio Municipal emet un magazine especial amb protagonistes de la programació festera L…