Inicio Notícies Benestar Social Torrent celebra la XI Setmana Contra la Violència de Gènere amb un programa carregat d’activitats

Torrent celebra la XI Setmana Contra la Violència de Gènere amb un programa carregat d’activitats

8 minuto leer

Del 19 al 23 de novembre s’han organitzat xarrades informatives, activitats infantils, teatre i l’acte de lliurament de premis del concurs de dibuix

Per a celebrar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere, 25 de novembre, l’Ajuntament de Torrent, a través de Casa de la Dóna, ha preparat la XI Setmana Contra la Violència de Gènere; una programació d’activitats, des del 19 al 23 de novembre, que consciència i denúncia la violència que s’exerceix sobre les dones. Sota el lema “Torrent una ciutat lliure de la violència contra les dones” s’inicien les activitats dilluns que ve a les 11.30 h amb el ple de dones, en el qual participaran diferents associacions de la ciutat. D’igual manera, durant tot el mes de novembre s’ha posat en marxa diferents tallers en col·legis i instituts per a informar els xiquets i xiquetes i fer-los partícips d’aquesta iniciativa.

El dilluns a la vesprada serà el torn de realitzar un reconeixement públic a la participació ciutadana contra la violència de gènere a casa de la Dóna; un acte en el qual es destaca el treball dels voluntaris i voluntàries dels punts violetes (espais segurs i no sexistes). La iniciativa ja es va dur a terme a Torrent durant les festes patronals, en el Rockejat, el concert de Cafè Quijano i en l’entrada mora i cristiana. Durant l’esdeveniment, els voluntaris i voluntàries pertanyents a Solidaritat Torrent, Cruz Roja, Cors Oberts i ALIA rebran un reconeixement per la seua col·laboració i bona labor. Igualment es presentarà en aquest acte el vídeo musical “Heroïnes”, una idea ciutadana del grup de música torrentí Ak Negre-Queens of the street, que ha comptat amb la col·laboració de dones i homes de diferents edats i professions de la ciutat. Es tracta d’un treball conjunt que ha permès fer una reflexió sobre la violència de les dones de forma general.

L’agenda del dimarts dia 20 comença amb la xarrada informativa per a pares i mares: “Com detectar la violència de gènere en els joves: el paper de les famílies”. L’objectiu és dotar d’eines a les famílies perquè puguen detectar la violència en els seus fills, filles, néts o nétes, tant a nivell de xiques joves que puguen patir-la, com aquells que puguen exercitar-la. A les 18 h a casa de la Dóna.

Les activitats continuen el dimecres amb la xarrada Estimar és dependre de l’altra persona?, on s’abordarà com superar la inclinació afectiva i fer de l’amor una experiència plena i saludable. La xarrada es realitzarà en dos torns, a les 10 h en el local de l’Associació Tècniques Orientals, i a les 18.30 h en l’Associació Dones de Torrent. Però no és l’única activitat del dia, perquè durant la vesprada hi haurà dues xarrades informatives més, que tractaran el tema de la gelosia. A les 17.30 h en l’Associació Obra Social Femenina Verge dels Desemparats i, en el mateix horari, en l’Associació Mestresses de casa i Consumidors Tyrius.

La jornada del dijous estarà protagonitzada per una taula informativa i activitats comunitàries, des de les 10.30 h a 13.30 h en la plaça Bisbe Benlloch. El teatre també estarà present durant la setmana contra la violència de gènere amb l’obra “Còmplices” de Muntem un Drama, cant de cigne; una adaptació del monòleg d’Isabel Clara Simó sobre el testimoniatge de Miguel, un home corrent que “per amor” mata a la seua dona. A les 18 h a casa de la Dóna.

Per a tancar el programa es realitzarà el divendres a les 11 h a casa de la Cultura l’acte de lliurament de premis del concurs de dibuix; un reconeixement als centres que han participat i on es projectaran vídeos sobre igualeu. A més, l’alumnat participant arreplegarà un lot de llibres coeducatius per al seu centre: “Les xiques són guerreres” i “El futur és femení”. Per part seua, els guanyadors i guanyadores rebran un regal diferent i individual. Seguidament es realitzarà l’acte institucional de repulsa a la violència contra les dones i un minut de silenci, a les 12 h al pati rosa.

El punt final de les activitats es posarà el diumenge amb la participació de Torrent en la marxa contra la violència masclista de València. Des de Casa de la Dóna s’ha preparat una pancarta pròpia, i es disposarà d’un autobús que traslladarà als i les participants cap al lloc de trobada de la marxa.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Benestar Social
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

La Asociación de Vecinos El Vedat organiza el I Mercado de Artesanía El Vedat

Este evento tendrá lugar el próximo sábado 23 de abril, de 9h a 14h, en la calle Font de S…