Inicio Notícies Cultura Torrent celebra este cap de setmana el Carnestoltes

Torrent celebra este cap de setmana el Carnestoltes

6 min read

Dissabte a la vesprada la Crida reunirà els fallers i falleres per a iniciar les Falles 2017

L’ alumnat de l’Escola d’Adults de Torrent ja tenen preparades les disfresses per a lluir-les en el Carnestoltes que celebraran este divendres de vesprada. L’activitat s’iniciarà en la plaça de Sant Pasqual a les 19.30 h, on començaran a desfilar, acompanyats amb un espectacle de focs pirotècnics, cap al pati de Sant Marc on està previst un sopar de celebració de Carnestoltes.
Este cap de setmana Torrent encetarà les Falles 2017. Dissabte a les 19 h, els fallers i falleres, veïns i veïnes, es reuniran tots junts al peu de la Torre, per a viure l’emocionant Crida, on la fallera major, Carmen Sirvent, donarà la benvinguda a les festes josefines d’enguany. Les festa continuarà diumenge al matí, a partir de les 10.30 h amb la cavalcada infantil. Els fallerets i falleretes desfilaran amb les seues disfresses per l’avinguda al Vedat davant un jurat que estarà expectant per veure la qualitat dels vestits, així com els espectacles de ball que organitzen algunes comissions.

La música també està present este cap de setmana amb el Concert de bandes sonores oferit per la Banda Juvenil del Centre Catòlic. El programa inclou bandes que emocionaran els assistents, tant per la qualitat musical com per la seua interpretació. Memorias de África, La vida es bella, Carros de fuego i El rey León sonaran en l’EMAT diumenge a les 19.30 h.

La programació musical continua amb els espectacles que ha preparat l’Auditori. Divendres a les 20.30 h, el públic gaudirà de l’espectacle de Capella de Ministrers, els quals el transportaran a un viatge musical a través de les rutes comercials del Mediterrani. La música continua amb el VIII Festival de Bandes Juvenils organitzat pel Cercle Catòlic, que tindrà lloc dissabte a les 19.30 h. I finalment el grup Desluthiers visitarà l’Auditori per a fer un homenatge al mític grup Les Luthiers. Un espectacle fantàstic que es podrà veure diumenge a les 19 h.

Divendres de vesprada els amants de les lletres estan d’enhorabona. D’una banda la Casa de la Cultura acull a les 19.30 h, la presentació del llibre Torrent en la premsa de València: Las Provincias, de José Royo, cronista oficial de la ciutat. I d’altra banda l’Antic Mercat serà testimoni a les 19.30 h, de la presentació del llibre La plaça- 75 anys de falles.

Els xiquets i xiquetes gaudiran del taller ‘Astronomia Solar’ en el Centre Ambiental del Vedat on estudiaran l’estructura i cicle de vida dels estels i prendran consciència d’algunes dimensions astronòmiques. Dissabte i diumenge a partir de les 11 h, a més també podran gaudir del taller Eco Trivial en l’Hort de Trénor. El conegut joc de preguntes i respostes però amb preguntes sempre relacionades amb el medi ambient, a més s’aprofitarà cada resposta per a explicar als xiquets les qüestions que no coneguen. Diumenge a les 11 h.

En l’àmbit esportiu, el pavelló Anabel Medina celebra el Trofeu Ciutat de Torrent de Gimnàstica Rítmica. Des de les 16.30 h fins a les 20.30 h, els assistents podran gaudir d’una gran competició, on no faltaran els bons espectacles.

L’Associació Andalusa celebra el dissabte el Dia d’Andalusia amb diferents actuacions i representacions de quadres de ball. A les 19.30 en la seu de l’associació.

I per a acabar, ADISTO ha organitzat una operació quilo este diumenge al matí, així celebraran una missa i oferiran quilos d’aliments per a les persones més necessitades. A les 12 h en la parròquia de la Sagrada Família.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

También le puede interesar

Torrent posa en marxa el seu Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables

El pròxim 22 de setembre a les 19 h, a la sala d’actes de l’ajuntament, tindrà…