Inicio Notícies Educació Torrent avança en la seua estratègia de Smart City amb les Rutes Escolars Segures

Torrent avança en la seua estratègia de Smart City amb les Rutes Escolars Segures

5 min read

Els senyals identificatius de les Rutes Escolars i els dispositius de seguiment permetran als escolars caminar més segurs cap al col·legi el pròxim curs

Per a garantir la seguretat dels més xicotets, l’Ajuntament de Torrent contínua treballant en el projecte de les Rutes Escolars segures. Recentment s’ha dut a terme la senyalització d’aquests recorreguts a través de tres tipus d’indicadors diferents: les ecosenyals verticals, atractives per la seua forma i molt visibles; les horitzontals, pintades en les voreres; i els passos de vianants personalitzats, identificats amb el text “ruta escolar”. Són més d’un centenar els senyals que marquen el sentit de la marxa que ha de seguir l’alumnat cap als centres escolars, col·locades al llarg de les rutes definides.


D’altra banda, al setembre, amb l’inici de curs, els alumnes rebran els nous dispositius que permeten fer un seguiment sobre aquests recorreguts. Es tracta d’un aparell de la grandària d’un clauer, connectat mitjançant tecnologia bluetooth a una aplicació i la xarxa de sensors instal·lats en diferents punts del municipi. L’aplicació permet als pares visualitzar el recorregut durant el trajecte d’anada i volta dels xiquets al col·legi.


90 alumnes de cinqué de Primària del col·legi Federico Maicas i les seues famílies van realitzar una prova pilot durant la passada primavera. Van ser els primers a provar aquests aparells que rastregen el recorregut dels escolars des dels seus domicilis fins a l’escola.

Aquestes iniciatives estan incloses dins de les Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible cofinançades amb fons europeus del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l’Estratègia DUSI.

“El projecte té com a objectiu ajudar els xiquets a anar al col·legi de forma segura alhora que divertida, fomentant hàbits saludables i la seua autonomia personal. Per un altre, es busca reduir la utilització del vehicle privat i millorar les condicions mediambientals de la ciutat.”, explica la regidora d’Educació, Patricia Sáez.

La nova senyalització i els dispositius de seguiment són nous passos cap a la implantació de les rutes escolars segures després de la instal·lació a l’inici de l’any de tres passos de zebra intel·ligents en l’encreuament d’Azorín amb l’avinguda al Vedat, que s’il·luminen quan s’acosten els vianants, també com a prova pilote abans de la instal·lació en altres punts de la ciutat. Els passos de vianants que s’il·luminen millorant la visibilitat dels conductors que algunes vegades, per la seua alçada, poden no veure a xiquets o xiquetes que es disposen a creuar. A aquests projectes s’uniran passos de vianants tridimensionals.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Educació
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Una sendera nocturna pel Vedat, protagonista de la programació del cap de setmana a Torrent

El cap de setmana a Torrent ve carregat d’activitats per a tota mena de públics, des…