Inicio Notícies Educació Torrent acull una jornada formativa sobre la protecció de denunciants o alertadors de delictes

Torrent acull una jornada formativa sobre la protecció de denunciants o alertadors de delictes

6 min read

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i l’Agència Valenciana Antifrau, en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrent i la Facultat de Dret, han organitzat aquesta jornada, intitulada ‘Protecció dels alertadors’, que s’ha dut a terme aquest dimarts, dia 16 de novembre.

L’ Antic Mercat de Torrent ha acollit aquest simposi en el qual diversos especialistes analitzen la Directiva Whistleblower. El whistleblowing és una pràctica per la qual qualsevol treballador, tant de sectors privats com públics, denuncia un fet constitutiu de delicte; l’objectiu d’aquesta nova normativa és garantir unes bones pràctiques internes, assegurar l’anonimat d’aquell que denuncia les irregularitats i fomentar l’ús de canals d’alerta.

Han intervingut en la inauguració d’aquesta jornada formativa l’alcalde Jesús Ros; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares.

La catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de València, Rosario Serra, ha sigut l’encarregada de presentar la conferència inaugural, “Obligacions de la Directiva 2019/1937 per a les administracions públiques amb especial atenció a les comunitats autònomes i les entitats locals”, que ha estat conduïda per Fernando Jiménez, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Múrcia i membre del Consell de Participació de l’Agència Valenciana Antifrau.

A continuació, s’han programat dues taules redones: la primera que ha abordat la protecció de les persones alertadores i la bústia de denúncies en la Directiva 2019/1937 relativa a la protecció de les persones que denuncien infraccions del Dret de la Unió, moderada per Joan Llinares, director de l’Agència Valenciana Antifrau, i que ha comptat amb la participació del catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, Lorenzo Cotino, i del director d’Anàlisi i Investigació de l’ AVAF, Gustavo Segura.

La segona taula redona ha tractat sobre la importància de les agències anticorrupció en el marc que estableix la directiva 2019/1937, moderada pel cap de Servei de Formació de l’ AVAF, Anselm Bodoque, i amb les intervencions de la professora de Dret Civil de la Universitat de València, Fabiola Meco, i de la directora d’Assumptes Jurídics de l’ AVAF, Teresa Clemente.
El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla i el director de l’Agència Antifrau, Joan Llinares, han coincidit a assenyalar que la discussió acadèmica i social sobre aquestes qüestions és “essencial per a millorar les formes de prevenció i lluita contra pràctiques de corrupció i frau en la gestió dels assumptes públics, així com per a difondre, formar i sensibilitzar la ciutadania sobre la cultura de la integritat pública”.

Aquesta jornada s’ha organitzat en el marc del conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana Antifrau i la Universitat de València, i també ha pogut seguir-se en línia. Així mateix, la UV ofereix la possibilitat d’accedir a més detalls sobre la jornada per mitjà del díptic informatiu que pot consultar-se en: https://ir.uv.es/007pnl3

Exposició La Germania

D’altra banda, els participants en aquesta jornada formativa han aprofitat el pas per la ciutat de Torrent per a visitar l’exposició “La Germania: un conflicte a la València del Renaixement” que, organitzada per la Universitat de València i el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha portat fins a la nostra ciutat un d’aquells moments clau de la història.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Educació
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent acull ‘Leyendas del deporte’, la reeixida mostra del Museu de l’Esport

Una exposició en l’ Antic Mercat reuneix prop de 300 objectes relacionats amb les grans ll…