Inicio Notícies Benestar Social Nous Espais tramita quasi 500 expedients d’ajudes al lloguer

Nous Espais tramita quasi 500 expedients d’ajudes al lloguer

6 min read

Enguany s’ha experimentat un augment de tràmits gestionats, en concret més de 100 ajudes respecte a l’any 2016

El passat 4 de maig es va obrir el termini per a la tramitació d’ajudes al lloguer de la GVA per a l’any 2017, l’objectiu de les quals és facilitar l’accés a un habitatge en règim d’arrendament i els beneficiaris de les quals poden ser aquelles persones amb rendes de lloguer reportades des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2017. La línia d’ajudes per al pagament del lloguer permet obtenir fins al 50 % del preu del lloguer, si es complix amb els requisits establits en la convocatòria.

La tramitació d’estes ajudes és per concurrència competitiva, i fou possible sol·licitar-les durant un període de 23 dies hàbils que va finalitzar el passat 5 de juny. Dos tècnics es van dedicar exclusivament durant este període a tramitar i informar sobre les ajudes.

Per a facilitar el procediment, atés que la sol·licitud havia de realitzar-se emplenant un formulari en línia i, posteriorment, presentant per registre d’entrada el justificant imprés juntament amb tota la documentació en els serveis territorials d’habitatge, el consistori torrentí ha oferit un servei d’informació i gestió a través de Nous Espais i la Delegació de Benestar Social.

En total han sigut 537 les persones informades i quasi 500 els expedients tramitats. El regidor de Benestar Social, Francesc Carbonell, ha volgut agrair “la implicació i el treball realitzat per part del personal de serveis socials i Nous Espais, ja que és un servei que ha oferit l’Ajuntament de manera gratuïta perquè les persones que tenen més dificultats per a fer les sol·licituds telemàticament, com la Generalitat oferia, pogueren accedir a l’ajuda sense cap tipus de problema”.

L’Ajuntament de Torrent, a través de Nous Espais Torrent, va habilitar un servei especial per a la tramitació de les ajudes, amb la finalitat que l’ajuda arribara al major nombre de persones possibles i a fi de facilitar als veïns assessorament de personal especialitzat en el tràmit d’emplenament de les sol·licituds.

El servei habilitat íntegrament per a estes ajudes ha estat format per tres persones que, durant el període establert i en horari de 9.30 a 14.00 hores, han informat 537 persones i han tramitat 489 sol·licituds, les quals, a través de la finestreta, es van presentar posteriorment a la Conselleria. Esta millora del servei ha suposat un increment de més de 100 ajudes tramitades enguany pel que fa a l’any anterior, i de 170 respecte al 2015.

L’ajuda consta d’una part amb càrrec al Ministeri de Foment i una altra part complementària a càrrec de la Generalitat. L’ajuda complementària a càrrec de la Generalitat es destinarà a aquelles unitats de convivència que es troben en situació d’especial vulnerabilitat, circumstància que ha de ser acreditada pels serveis socials municipals.

Revisada la documentació definitiva, s’han de baremar les sol·licituds i es publicarà en la pàgina web del portal www.gva.es el llistat definitiu dels beneficiaris, així com el llistat definitiu dels exclosos, amb la indicació del motiu.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent continua atenent els dubtes i consultes d’empreses i negocis locals durant l’Estat d’Alarma

Les consultes d’empreses, comerços i autònoms poden dirigir-se a Idea’t per telèfon …