Inicio Notícies Economia Nous Espais informa sobre el model de cooperatives d’habitatges

Nous Espais informa sobre el model de cooperatives d’habitatges

4 min read

La Generalitat té en licitació una parcel·la en el barri de Benissaet per a construir habitatges en règim cooperatiu

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa pública Nous Espais, oferix als veïns i les veïnes el servei d’informació sobre el model de cooperatives d’habitatges a Torrent. La Generalitat, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA), té en licitació el concurs públic per a la construcció d’habitatges en règim de cooperativa en una parcel·la de 630 metres quadrats en el barri de Benissaet, en concret, en l’encreuament dels carrers d’Artesans i del Mestre Sosa.

Des de Nous Espais s’oferix, als veïns interessats, més informació sobre el Pla de model no especulatiu de cooperatives d’habitatges en règim de cessió d’ús, amb l’objectiu d’incrementar el parc d’habitatge públic assequible i que la ciutadania puga construir un edifici d’habitatges i un projecte de vida en comú a través d’una cooperativa.

Estes cooperatives de vivendes són associacions de persones amb la finalitat de proporcionar un habitatge i espais comuns als membres cooperativistes, mitjançant un dret d’ús de sòl per a construir. A través d’este model, la cooperativa és propietària dels immobles i els socis tenen el dret d’ús sobre un habitatge.

L’empresa municipal Nous Espais de Torrent (situada en la plaça Major) oferix més informació sobre què és una cooperativa d’habitatges, quin és l’objectiu, per quants anys i en quines condicions és la cessió, així com quins són els requisits d’accés.

Entre els requisits d’accés destaquen tindre un mínim d’un any de residència en la Comunitat Valenciana, destinar la vivenda a domicili habitual i permanent i no disposar d’un altre habitatge en règim de propietat o usdefruit. A més, els ingressos de la unitat de convivència no han d’excedir quatre punts  i mig l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), o la quota a pagar no ha de superar el 30 % dels ingressos de la unitat de convivència.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Economia
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…