Inicio Notícies Música i teatre

Música i teatre

5 min read

Torrent, és un poble arrelat a la música i a les danses tradicionals, com ho demostren dia a dia els grups que s’hi dediquen, a més de la Unió Musical i el Cercle Catòlic. També cal destacar els grups de danses i balls típics, com ara el famós Ball de Torrent o la xàquera, entre els més importants, així com de teatre, colles de dolçainers…

La Unió Musical de Torrent

La banda simfònica de la Unió Musical de Torrent va ser fundada en 1973. La banda juvenil, així com la coral, també pertanyen a aquesta societat.

El Cercle Catòlic de Torrent

La secció artística del Cercle Catòlic de Torrent la componen la banda simfònica, la banda juvenil, l’orfeó polifònic, el grup d’albades, dolçainers i tabaleters i el grup de teatre. Fundat en 1887.

La Colla de Dolçainers de Torrent

La Colla de Dolçainers de Torrent es funda en 1981. Van decidir llogar un local i contractar els escassos professors de tabal i dolçaina que hi havia en aquella època per a l’aprenentatge d’instruments musicals tan significatius.

El Grup de Ball de Torrent

En 1982, naix el Grup de Ball de Torrent.

Canta per primera vegada la Missa valenciana, creada per este grup. En l’actualitat continuen cantant en els actes que els sol·liciten.

Grup de Ball l’U i Dos de la Llar Antonià

El Grup de Ball l’U i Dos de la Llar Antonià es va crear l’any 1972 amb l’objectiu, al principi, de recuperar l’U i Dos de Torrent o Ball de Torrent ( ball representatiu de la nostra ciutat.

El Ball de Torrent

El Ball de Torrent és una escenificació pantomímica en la qual es posen de manifest els vicis i defectes de l’Antic Règim: corrupció, despotisme i estupidesa. Hi intervenen diverses comparses que ballen i enganyen els protagonistes, els ridiculitzen i els mortifiquen, per a acabar tots perseguint-se a bastonades, d’ací ve l’expressió “acabà com el ball de Torrent”.

Festival Rockejat

Durant les festes patronals se citen a l’àgora de Parc Central de Torrent algunes de les millors bandes de rock del panorama espanyol. Es tracta d’un dels majors festivals de rock gratuïts de la Comunitat Valenciana. Mostra d’això són els seguidors que creixen cada any fent que el *Rockejat adquirisca major importància i prestigi.

Altres

També trobemmultitud de grups musicals juvenils.

Com ja s’ha comentat en l’apartat de les festes de Torrent, hi ha representacions teatrals dutes a terme per grups de teatre de la ciutat, entre els quals cal destacar els grups de teatre Santapo; GTI Grup de Teatre, i entre les seues obres, destaquen les representades en la Setmana Santa. Finalment també podem destacar la representació de les obres relacionades en el Belén pel Grup de Teatre del Llar Antonià.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícies
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…