Inicio Notícies Cultura Mor el saxofonista torrentí Pedro Iturralde Ochoa

Mor el saxofonista torrentí Pedro Iturralde Ochoa

2 min read

Ahir diumenge, 1 de novembre de 2020, la Va unir Musical de Torrent comunicava la trista notícia per a la cultura torrentina de la defunció de Pedro Ituralde Ochoa als 91 anys d’edat, un dels millors i més reconeguts saxofonistes del “Jazz Flamenc” del món.

Pedro va començar amb la música al seu poble, Falces, on va tocar amb la banda municipal en el seu primer concert amb tan sols 8 anys. En els seus 82 anys de músic, ha gravat discos com a solista i amb el seu grup, acompanyant a artistes com Rapa-li, Mari Trini o Serrat.

Pedro va col·laborar amb l’Orquestra Nacional d’Espanya i amb l’Orquestra Simfònica d’RTVE. A més, va ser professor catedràtic del Real Conservatori Superior de Música de Madrid, on va fer classes de saxofon entre 1978 fins a la seua jubilació en 1994.

L’ensenyament va ser una de les vocacions de Pedro, és per això que va vincular la seua labor professional i docent a la Unió Musical de Torrent. En la Va unir Musical, Pedro es va encarregar de realitzar un curset de tècnica i perfeccionament que la Unió realitza des de 1981.

La vinculació de Pedro amb la ciutat de Torrent no queda ací ja que el músic va oferir concerts a la ciutat de la mà de la banda simfònica de la UMT. A més, l’Ajuntament de Torrent li va nomenar fill predilecte i va posar el seu nom a la plaça que dona accés a l’auditori de la ciutat.

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent uneix forces amb diverses ciutats europees per a elaborar un Pla d’Acció contra la COVID-19

El regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos, va participar dijous passat en una …