Inicio Notícies Monuments i edificis de Torrent

Monuments i edificis de Torrent

3 min read

La Torre de Torrent

És el monument més emblemàtic i representatiu de la ciutat. Situada en la plaça Major, ha sigut testimoni dels principals fets històrics que han succeït en la ciutat. Ha sigut bastió defensiu, seu de les Corts Valencianes, Ajuntament, graner, jutjat i presó. Va ser construïda en el segle XII, en època musulmana.

La Creu de Pere Mora

Enfront de la porta principal de l’església de l’Assumpció de Nostra Senyora està situada la Creu de Pere Mora, que es trobava primitivament en el camí de Picanya i data de mitjans del segle XVI.

Vista 360º

La parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora

Este temple va començar a construir-se sobre l’any 1530. En destaquem: la porta de l’Horta, la torre campanar, la decoració interior, la porta de l’Assumpció, l’altar major i el retaule, la capella de la comunió i el museu.

La Casa de la Cultura de Torrent

Situada en el centre de Torrent, ha sigut ajuntament, des del segle XVII, amb successives reformes. Hui és la Casa de la Cultura.

Vista 360º

L’antic Ajuntament de Torrent

Situat en ple barri antic de la ciutat de Torrent, concretament al carrer de Ramón y Cajal, a escassos metres del nou ajuntament. Consta de tres plantes i una terrassa. Aquest edifici va ser la casa consistorial fins a l’any 1998. En 2009 es traslladen a aquest edifici diverses dependències municipals.

L’Hort de Trénor

Als afores del municipi es troba aquest jardí públic l’origen del qual es remunta a una antiga ermita.

Vista 360º

Nou Ajuntament de Torrent

L’Ajuntament de Torrent ocupa aquest edifici des de 1998. Abans va ser la seu principal de la Caixa d’Estalvis de Torrent.

Auditori de Torrent

L’Auditori es va inaugurar en 1997. Té una activitat permanent durant tot l’any, agrupada en diferents cicles i festivals.

 Els Arquets

Els Arquets és un dels vestigis medievals a l’Horta. Destaquem els Arquets de Dalt i els Arquets de Baix.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícies
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…