Inicio Festes i Tradicions Els Moros i Cristians de Torrent celebren el Mig Any

Els Moros i Cristians de Torrent celebren el Mig Any

7 min read

El Dia de l’Arbre, la Cursa X Muntanya Serra Perenxisa o la Passejada del Guió completen l’agenda del cap de setmana

La ciutat de Torrent es prepara per a viure un cap de setmana intens amb una programació festiva, cultural i esportiva. Els Moros i Cristians de Torrent celebren el Mig Any, un acte que començarà amb un esmorzar a les 9.30 h en el Parc Central. Seguidament, els festers i les festeres, al ritme de la música mora i cristiana, desfilaran des de la parròquia de Montsió fins a la plaça Major, on es congregaran al peu de la Torre per a dur a terme el nomenament de càrrecs. Després d’acabar l’acte oficial, tornaran al Parc Central per al dinar de germanor organitzat per les capitanies de 2019, que acabarà amb una festa amb música i ball.

Medi ambient

L’Associació de Veïns El Vedat i l’Ajuntament de Torrent han preparat diferents activitats este diumenge per a commemorar el Dia de l’Arbre. Els torrentins i torrentines podran participar en una jornada de plantació d’un arbre en família, que té com a objectiu despertar el sentit de cuidar la natura i el nostre entorn natural. Cada família plantarà uns exemplars que s’identificaran amb un número posat en piquetes de senyalística. Des d’eixe moment seran els encarregats de tindre cura d’eixe arbre o arbust. Per a participar-hi es necessita una inscripció prèvia per correu electrònic a la següent adreça: asociacion@elvedat.org

D’altra banda, el Centre Ambiental El Vedat també celebra el Dia de l’Arbre amb una jornada de portes obertes. A partir de les 11 h s’han programat diferents activitats com ara plantació d’alzines, una ruta pel bosc i tallers per als menuts.

Com cada diumenge, els xiquets i xiquetes tenen una cita divertida i educativa a l’Hort de Trénor. Este diumenge és el moment de fer un taller on descobriran tots els secrets de l’aigua dolça i la importància que té en les nostres vides. A partir de les 11 h.

Activitats esportives

En l’àmbit esportiu, la Cursa X Muntanya Serra Perenxisa és la protagonista de la programació de diumenge al matí. Amb un escenari natural, com són els vessants i sendes de la serra de Perenxisa, els participants correran des del càmping La Piràmide en dos modalitats. La primera començarà a les 9 h i té una distància de 21 quilòmetres i un desnivell de 1.000 metres. La segona carrera, s’iniciarà a les 10 h, té una distància de 12 quilòmetres i un desnivell de 350 metres.

Tradicions

Com a preludi de la festivitat de Sant Blai, els clavaris i clavariesses celebren diumenge a les 12.15 h la tradicional Passejada del Guió. L’acte començarà amb la benedicció i imposició de medalles en la parròquia de Sant Lluís Bertran, després de la qual, els xiquets i les xiquetes desfilaran pels carrers de Torrent repartint caramels i encapçalats per les tres mares i els xiquets del miracle.

Solidaritat

L’Associació Defensa Animal de Torrent (ADAT) té completa l’agenda de diumenge. L’Auditori acull dos espectacles, la recaptació dels quals serà totalment en benefici de l’associació. A les 12.30 h tindrà lloc la representació La vuelta al mundo en 80 días, un espectacle on pujaran a escena més de 50 artistes. A la vesprada, la programació continua amb la comèdia musical La última llamada. A les 19.30 h també a l’Auditori.

75 aniversari

La germandat de la Vera Creu i Crist Ressuscitat està d’enhorabona enguany, ja que celebra el 75 aniversari de la seua fundació. Entre les activitats que s’han preparat, la germandat celebrarà una eucaristia  en la parròquia de l’Assumpció, diumenge a les 13 h.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent tindrà una bàscula municipal per a pesar camions de fins a 60.000 kg

El servei, que estarà instal·lat en el Mas del Jutge, donarà resposta a les necessitats de…