Inicio Notícies Economia Oberta la inscripció per a una nova Llançadora d’Ocupació a Torrent

Oberta la inscripció per a una nova Llançadora d’Ocupació a Torrent

6 min read

La iniciativa és gratuïta i poden participar persones desocupades de 18 i 60 anys per a optimitzar la seua cerca de treball amb noves tècniques i eines

Les persones interessades poden presentar la seua inscripció fins al 6 de març en la web de Llançadores i en IDEA’T

Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa pública IDEA´T,  renoven la seua col·laboració per a posar en marxa la II Llançadora d’Ocupació de Torrent, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES. La iniciativa és gratuïta i servirà per a ajudar 20 persones desocupades a activar i optimitzar la seua cerca de treball amb noves tècniques i eines, i comptant amb l’acompanyament i orientació d’un tècnic especialitzat.

La llançadora, que començarà a funcionar al març, tindrà 20 places destinades a homes i dones en situació de desocupació amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys.  Podran participar persones amb qualsevol nivell formatiu (sense estudis, Graduat Escolar, ESO, Formació Professional, Batxillerat o estudis universitaris), i procedents de qualsevol sector laboral, amb o sense experiència prèvia.

Les persones interessades a participar en aquesta iniciativa disposen fins al 6 de març per a presentar la seua inscripció en la web de Llançadores ( https://lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion // https://lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion), o de manera presencial,  sol·licitant, emplenant i entregant el corresponent formulari d’inscripció i en IDEA´T. La pròxima Llançadora serà la segona que funcione a la ciutat després de l’edició celebrada en 2017 amb bons resultats, ja que el 60% dels seus participants van modificar la seua situació laboral: trobant treball per compte d’altri, promovent el seu propi negoci o cursant Certificats de Professionalitat amb accés a pràctiques laborals.

Persones destinatàries

Amb això es persegueix configurar un equip el més variat i heterogeni possible perquè entre els seus integrants no existisca competència a l’hora de buscar treball, sinó que compartisquen coneixements i experiències, i aposten per una cultura col·laborativa per a impulsar el seu accés al mercat laboral.

Què faran en la llançadora?

Les 20 persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l’Ajuntament. Amb la guia i orientació d’un tècnic especialitzat de la Fundació Santa María la Real  duran a terme diverses activitats per a optimitzar la seua cerca de treball: tallers d’autoconeixement i  intel·ligència emocional per a aprendre a fer un pla de cerca de treball i enfocar el seu objectiu;  actualització i modernització de currículums; simulacions d’entrevistes de treball i processos de selecció grupal.

A més, aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal; elaboraran un mapa d’ocupabilitat, realitzaran visites a empreses i organitzaran trobades amb reclutadors i experts per a aconseguir la seua inserció laboral.

La llançadora no és una agència de col·locació on es dóna treball als participants. És un programa intensiu per a orientar a persones desocupades a activar i optimitzar la seua cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acosten al teixit empresarial. Amb aquest esquema han funcionat més de 500 llançadores d’ocupació per tot el país, amb més de 11.000 participants, dels quals el 60% han modificat i millorat la seua situació laboral.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Economia
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El Pregó dóna inici a la Setmana Santa de 2019

Maria Silla Mora, Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, va rebre el palmell…