Inicio Notícies Educació L’Espai acull “EncuadrarArte”, un projecte d’art i inclusió

L’Espai acull “EncuadrarArte”, un projecte d’art i inclusió

5 minuto leer

Des de l’àmbit educatiu, l’exposició itinerant pretén traslladar a la societat valores de normalització, d’una visió positiva de la diferència i promoure un enriquiment personal i social

El Centre d’Educació Especial Torre-Pinos i el Col·legi Monte-Sión presenten l’exposició “EncuadrarArte”, un projecte en el qual es combinen art i inclusió i amb el qual es pretén mostrar a la societat, des d’una perspectiva artística, les possibilitats d’interacció entre l’educació especial i l’escola ordinària.

La vesprada de dijous va tenir lloc l’acte d’inauguració en l’Espai de l’Edifici Metro. La regidora d’Educació, Patricia Sáez va voler acompanyar totes les persones participants en el projecte i donar-los l’enhorabona “pel gran treball i la importància de la seua labor per la major inclusió amb iniciatives d’este tipus. Es tracta d’un projecte que esperem que gràcies al seu caràcter itinerant arribe al major nombre de persones possible i aconseguisca la finalitat de traslladar els valors de normalització a la societat”. Antonio Raga Álvarez, director general de Diversitat Funcional de la Generalitat Valenciana també va voler estar present en aquest acte i conéixer de primera mà els artífexs del projecte i el seu resultat.

S’ha triat l’art, a través de la interpretació fotogràfica d’algunes de les obres més representatives de la història de la pintura, com l’eina per a promoure una inclusió real entre els alumnes, mitjançant el treball que han compartit durant el desenvolupament de tot el projecte. “EncuadrarArte” situa els nostres alumnes com els vertaders protagonistes ja participen de manera activa en tot el procés de creació.

Es tracta un projecte d’art i inclusió que busca la normalització en les relacions entre les dos modalitats d’escolarització i les persones que en formem part: alumnes, familiars, professionals… És un recorregut a través de l’art, que mostra les creacions d’alguns dels grans mestres de la pintura al llarg de la història, i que abasta diferents estils i corrents pictòrics.

Des de l’àmbit educatiu, “EncuadrarArte” també pretén traslladar a la societat eixos valors de normalització, d’una visió positiva de la diferència i promoure un enriquiment personal i social. El resultat del projecte són 18 fotografies de gran format en les quals els alumnes dels dos centres representen els personatges d’algunes de les obres més representatives de la història de la pintura.

Les 18 fotografies componen “EncuadrarArte”, una exposició de caràcter itinerant, amb un recorregut que comença en la sala d’exposicions l’Espai de Torrent, i que pretén mostrar al públic el resultat del treball dut a terme.

Pròximes exposicions de “EncuadrarArte”:
Del 31 de març al 29 d’abril, sala d’exposicions del Castell d’Alaquàs.
Del 18 de maig al 2 de juny de 2017, Casa Cultura d’Alboraia.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Educació

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

L’Espai acoge “EncuadrArte”, un proyecto de arte e inclusión

5 minuto leer

Desde el ámbito educativo, la exposición itinerante pretende trasladar a la sociedad valores de normalización, de una visión positiva de la diferencia y promover un enriquecimiento personal y social

El Centro de Educación Especial Torre-Pinos y el Colegio Monte-Sión presentan la exposición “encuadrArte”, un proyecto en el que se combinan Arte e Inclusión y con el que se pretende mostrar a la sociedad, desde una perspectiva artística, las posibilidades de interacción entre la Educación Especial y la Escuela Ordinaria.

En la tarde del juevestuvo lugar el acto de inauguración en l’Espai del Edificio Metro. La concejala de Educación, Patricia Sáez quiso acompañar a todos los y las participantes en el proyecto y darles la enhorabuena “por el gran trabajo y la importancia de su labor por la mayor inclusión con iniciativas de este tipo. Se trata de un proyecto que esperamos que gracias a su carácter itinerante llegue al mayor número de personas posible y consiga su finalidad de trasladar los valores de normalización a la sociedad”. Antonio Raya Álvarez, director general de Diversidad Funcional de la Generalitat Valenciana también quiso estar presente en este acto y conocer de primera mano a los artífices del proyecto y el resultado del mismo.

Se ha elegido el arte, a través de la interpretación fotográfica de algunas de las obras más representativas de la historia de la pintura, como la herramienta para promover una inclusión real entre los alumnos, mediante el trabajo que han compartido durante el desarrollo de todo el proyecto. “EncuadrArte” sitúa a nuestros alumnos y alumnas como los verdaderos protagonistas, participando de manera activa en todo el proceso de creación.

Se trata un proyecto de arte e inclusión que persigue la normalización en las relaciones entre ambas modalidades de escolarización y las personas que formamos parte de ellas; alumnos, familiares, profesionales… Es un recorrido a través del Arte, que muestra las creaciones de algunos de los grandes maestros de la pintura a lo largo de la historia, y que abarca diferentes estilos y corrientes pictóricas.

Desde el ámbito educativo, “encuadrArte” también pretende trasladar a la sociedad esos valores de normalización, de una visión positiva de la diferencia y promover un enriquecimiento personal y social. El resultado de este proyecto son 18 fotografías de gran formato en las que las y los alumnos de ambos centros representan los personajes de algunas de las obras más representativas de la historia de la pintura.

Estas 18 fotografías componen “encuadrArte”, una exposición de carácter itinerante, cuyo recorrido comienza en la sala de exposiciones l’Espai de Torrent, y que pretende mostrar al público el resultado del trabajo realizado.

Próximas exposiciones de “encuadrArte”:
Del 31 de marzo al 29 de abril, Sala de Exposiciones Castell d’Alaquàs.
Del 18 de mayo al 2 de junio de 2017, Casa Cultura de Alboraia.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Educación

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También le puede interesar

Torrent posa en marxa el seu Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables

El pròxim 22 de setembre a les 19 h, a la sala d’actes de l’ajuntament, tindrà…