Inicio Festes i Tradicions Les ‘trabucaes’ i parlaments precedeixen a la Gran Entrada Mora i Cristiana

Les ‘trabucaes’ i parlaments precedeixen a la Gran Entrada Mora i Cristiana

4 minuto leer

Les ‘trabucaes’ i parlaments es van poder veure en directe mitjançant el canal de Youtube i Facebook de l’ajuntament

Les festes de moros i cristians han seguit aquest cap de setmana on les ‘trabucaes’ i parlaments, que van ser el divendres i el diumenge a la vesprada, van ser les grans protagonistes.

El bàndol moro, capitanejat per la capitana de Muladins, Encarna Puig i per l’alferes de Omeyes, Rebeca González, en el primer dia de ‘trabuca’ i parlament van conquistar la Torre després d’una gran lluita acompanyats de totes les comparses mores.

En el segon dia de ‘trabucà’ i parlament, els moros van veure com els cristians els arrabassava el que dos dies abans havien conquistat: la Torre. El bàndol cristià capitanejat pel capità de Hospitalaris, Vicente Francés i per l’alferes de Na Violant, Sonia Guzmán amb l’ajuda de totes les filaes cristianes va poder reconquerir la Torre.

Enguany, el regidor de Festes, Pascual Martínez, ha tingut el privilegi de ser l’ambaixador hospitalari, per a ell “ha sigut un honor viure la festa des d’aquest paper aquests dos dies”.

Entrada Cristiana i Mora
Hui, a partir de les 20.00 hores, és el torn de la Gran Entrada Cristiana i Mora, que enguany estrena nou itinerari. En aquest acte participen més de 12.000 persones, entre festers, convidats i visitants, que no volen perdre’s l’espectacular desfilada, que inclou boatos molt elaborats. La desfilada comença en Montesión, baixant pel carrer del “Convent” fins a arribar al col·legi de Trinitàries. No obstant això, enguany, quan la comitiva arribe a la plaça Major, donarà la volta a la Torre i la vorejaran. L’acte comptarà amb dues zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

Durant les dues trabucades i aquesta nit en la Gran Entrada s’ha instal·lat un punt d’informació on es reparteix informació sobre Falles, Setmana Santa, Moros i Cristians, Sant Blas, Medi Ambient i el xocolate.


Igual que en les dues trabucades, la Gran Entrada es podrà veure a partir de les 20.00 h en directe a través dels canals de Youtube i Facebook de l’ajuntament.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Una sendera nocturna pel Vedat, protagonista de la programació del cap de setmana a Torrent

El cap de setmana a Torrent ve carregat d’activitats per a tota mena de públics, des…