Inicio Festes i tradicions Les activitats falleres omplin l’agenda del cap de setmana de Torrent

Les activitats falleres omplin l’agenda del cap de setmana de Torrent

5 min read

La mascletà nocturna de la falla Sant Valerià i la mascletà a la antiga de l’Avinguda són grans propostes per als amants de la pólvora

L’activitat fallera és la protagonista del cap de setmana, però a més del programa oficial, les comissions falleres, associacions i col·lectius de Torrent han preparat una agenda dirigida a tots el públics. Una bunyolada encetarà la jornada de divendres, des de les 11 fins a les 14 h i de 16 a 19 h. Esta activitat solidària està organitzada per la falla Pare Méndez i està oberta a tots els torrentins i torrentines que desitgen gaudir d’uns bons bunyols. Per cada quilo de menjar aportat, la comissió donarà tres bunyols.

Centre Santa Elena

Les persones majors de la ciutat també celebren les falles. D’esta manera el dia 18, les falleres majors de Torrent, Carmen Raga Ortí i Leyre Gallego Ruíz, acompanyades de les corts d’honor i dels representants de la Junta Local Fallera, visitaran el centre Santa Elena. A les 12 h, la festa i la música arribaran al centre perquè tots els públics disfruten de les festes. En l’acte es cremarà el monument faller que les persones del centre han preparat amb il·lusió.

Centre Laura Vicuña

Com es tradició, el centre Laura Vicuña es suma a les celebracions falleres amb un acte on cremaran la seu pròpia falla. Durant setmanes, els xics i xiques de l’associació han preparat diferents ninots que formaran el monument. La festa començarà divendres a les 17.30 h amb un berenar on el xocolate i els bunyols en seran els protagonistes. A continuació es farà la Cremà.

 Mascletades falleres

El soroll i la pólvora ompliran els carrers de Torrent amb les mascletades. Cada dia, com ja es una tradició, la plaça del Bisbe Benlloch vibrarà amb les mascletaes a les 14.30 h. Però no seran les úniques, perquè les falles torrentines han organitzat un programa especial. Entre les opcions destaca l’espectacle pirotècnic de la falla Sant Valerià, un gran moment, ja que és la retirada del mestre  Vicente Caballer. Una retirada que oferirà grans sorpreses, molt de color, efectes i un final apoteòsic. A les 23 h del dia 19. Una altra proposta l’oferirà la falla Avinguda, que ha preparat una mascletà a l’antiga. El dia 18 a les 13.30 h.

Activitats infantils

Els colors i les llums tenen una relació directa; un tema que descobriran els xiquets i xiquetes amb un taller molt sensorial d’experimentació i joc. El Centre Ambiental ha programat esta activitat per als dies 16, 17, 18 i 19; a partir de les 11 h.

 Cremà

Les falles de Torrent es convertiran en cendra durant la nit del dia 19. Una nit que serà precedida per la Cremà de la falla del Club del Minusvàlid, que sempre té molt de públic que no es vol perdre el gran treball que els xics i xiques del club preparen amb tanta il·lusió. La falla, que es plantarà al carrer del Convent, on està situada l’associació, es cremarà a les 21 h.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent aprova la convocatòria d’enguany dels Premis Literaris Ciutat de Torrent

El Premi Narrativa Juvenil i Premi de Poesia tenen una dotació econòmica de 12.000 € i 3.0…