Inicio Festes i tradicions L’Entrà de la flor desafia la pluja i 10.000 coets omplin Torrent de llum i soroll

L’Entrà de la flor desafia la pluja i 10.000 coets omplin Torrent de llum i soroll

4 min read

Vora 60 persones acompanyaren la branca de l’ametler florit des de la parròquia de Sant Lluís Bertran fins a la parròquia de l’Assumpció

Dijous passat la pluja no va impedir la celebració de l’Entrà de la flor, una festa tradicional torrentina que barreja tres cultures: la grecoromana, representada per la presència de la branca d’ametler com a benvinguda de la primavera; la islàmica, representada per la pólvora dels coets; i la cristiana, hereva de tota la tradició anterior, representada per la devoció i el culte a la Mare de Déu del Rosari.

Tot i la pluja, que va obligar a ajornar uns minuts el començament de l’acte, vora 60 persones tiraren al voltant de 2.000 coets durant la passejada. En esta primera part, la branca d’ametler, acompanyada pel so i la llum dels coets agafats amb les tenalles dels tiradors, va recórrer els carrers de Ramón y Cajal, la plaça del Bisbe Benlloch, el carrer de Sagra, la plaça Major i el carrer de l’Església fins a la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora. Allà, la branca va ser beneïda i oferida a la Mare de Déu del Rosari. Com a colofó final, vora 7.500 coets dins de la gàbia van oferir l’espectacle de la cordà, un final de festa ple de llum, so i color, al que hi van assistir com a espectadors l’alcalde Jesús Ros i representants de la corporació municipal.

El dia va començar amb el tall de la branca de l’ametler florit. A les 8.00 h del matí, clavaris, veïns i simpatitzants de la festa tallaren la branca que a la nit oferirien a la Mare de Déu. A continuació, la traslladaren a la parròquia de Sant Lluís Bertran, on es quedà fins a la celebració de l’Entrà. Després, es van celebrar els tradicionals esmorzar i dinar a la caseta del Rosari.

Tots els participants tenen el certificat CRE (Consumidors Reconeguts com a Experts), obligatori per a poder participar en l’acte. A més, des de la confraria de la Mare de Déu del Rosari es dóna informació durant tot l’any de les dates per a fer el curs necessari per a l’obtenció del certificat CRE en les seues diferents modalitats.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Les obres dels centres escolars de Torrent avancen durant el mes d’agost

En les instal·lacions esportives torrentines continuen les labors de millora Les obres de …