Inicio Notícies Cultura L’auditori Torrent acull l’obra Encendidas, de la companyia Hongaresa de Teatre

L’auditori Torrent acull l’obra Encendidas, de la companyia Hongaresa de Teatre

4 min read

El muntatge recorre la vida i l’obra de l’escriptora Paca Aguirre, una radiografia d’Espanya a través de la figura de la poeta alacantina

L’Auditori Torrent presenta diumenge, 18 d’abril, un muntatge de la Companyia Hongaresa de Teatre en el qual l’actriu Lola López, acompanyada en directe per la guitarra del mestre José María Gallardo del Rey i la veu flamenca de Paco del Pozo, ens ofereixen un emotiu diàleg entre teatre i poesia.

Encendidas és en el seu conjunt una biografia de la poeta Paca Aguirre, que en un espectacle multidisciplinari combina assajos, articles, entrevistes i converses mantingudes amb l’escriptora, versos coneguts i també inèdits, amb els quals fa un repàs per la història d’Espanya des dels anys trenta fins a la nostra actualitat: els anys de la II República, la Guerra Civil, la postguerra i finalment, l’esperançada arribada de la democràcia. “No crec que siga necessari reivindicar-la, només conéixer-la, llegir-la i escoltar-la per a aprendre d’ella i gaudir amb el seu immens cabal de saviesa poètica i de la vida”, adverteix López, qui a més d’actuar en la peça, signa la dramatúrgia a partir de la inacabable producció de Paca Aguirre, reconeguda amb el Premi Nacional de Poesia 2011 i el Premi Nacional de les Lletres 2018.

Gallardo del Rey ha compost la música original per a tres dels seus poemes, que seran cantats per Paco del Pozo, guanyador del Festival Internacional del Cante de las Minas. L’acompanyament sonor es completa amb les cobles i cançons de la vida i del temps d’Aguirre i una poesia del marit d’Aguirre, Félix Grande, amb música d’Astor Piazzolla.

L’espectacle Encendidas va tindre un gran acolliment en la seua estrena en el Teatre Espanyol de Madrid a l’abril de 2018 i forma part d’una trilogia de la memòria que es diu Ni noche ni niebla, en referència al nom del decret acordat entre Hitler i Franco per a fer desaparéixer sense rastre els espanyols que ja no cabien en els camps de concentració alemanys.

Més informació sobre la compra d’entrades, les reserves de grups i els descomptes generals en el telèfon de l’Auditori Torrent: 96 158 10 77.

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Xiquets i xiquetes de Torrent gaudiran aquest estiu del Campus FDM

L’Ajuntament de Torrent ofereix als escolars la millor alternativa estiuenca amb act…