Inicio Notícies Cultura L’Auditori de Torrent obri la temporada teatral amb Cayetana Guillén Cuervo

L’Auditori de Torrent obri la temporada teatral amb Cayetana Guillén Cuervo

5 min read

L’actriu protagonitza #Puertas abiertas, un text inspirat en els atemptats de 2015 en París

París està immers en el caos. Diverses bombes han esclatat i han provocat desenes de morts. La ciutat està tancada. Els carrers, tallats. El transport públic no funciona. Davant el col·lapse, veïns del centre de la ciutat conviden a les seues cases els que han quedat atrapats. Julie també ofereix el seu apartament. Quan obri la porta, es troba amb un jove que l’enfronta als seus prejudicis. Què ocorre quan el temor s’obri pas en les nostres vides? Des de l’exterior, arriben els laments d’una ciutat ferida. A l’interior, se succeeixen els silencis, les confessions, la tendresa inesperada i, també, les mentides. Massa mentides.

“Mentre els carrers respiraven pànic, impotència i perplexitat, en Twitter va començar a circular una etiqueta: #portesouvertes. Molts parisencs oferien la casa a aquells que havien quedat atrapats en alguna part de la ciutat i no podrien tornar a sa casa. Portes obertes. Tan simple. Tan immens. Cal tindre molt de valor per a obrir eixa nit les portes de ta casa. Per a conjurar el dolor i la por i no parapetar-te en la barricada de l’egoisme. Cal estar tossudament resolt a continuar allargant la mà a la solidaritat, a la fraternitat.” Aquest és un fragment de l’article que Emma Riverola va escriure en El Periódico el 17 de novembre de 2015, hores després dels atemptats de París. I és el punt de partida de #Puertas abiertas. Què ocorreria si en obrir la porta apareguera el rostre de l’amenaça? Aquesta obra és el fruit d’innombrables interrogants. Obrir la porta i enfrontar-se a tots els dubtes, a totes les contradiccions, a tots els temors i prejudicis. Un diàleg a la frontera de la por, ací on víctima i botxí es confonen. També el lloc on es gesta el dolor. I l’esperança.

Interpretada per Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub El Hilali, sota la direcció d’Alex Folk, #Puertas abiertas parla d’un dels grans conflictes del món actual, el terrorisme islamista. És un conflicte que coneixem de prop, que hem patit, sobre el qual hem llegit, del qual tenim opinió. Possiblement algunes de les nostres opinions estan fonamentades en tòpics i prejudicis. Aquesta obra posa en qüestió eixos tòpics i prejudicis, en un diàleg entre dues persones, membres de les dues comunitats enfrontades. No sabem d’ells més del que ens conten i el que ens conten està ple d’interrogants.

La representació tindrà lloc el divendres 8 d’octubre de 2021 a les 20.30 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d’11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l’espectacle).

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

La sala cívica de l’Antic Mercat de Torrent acull l’exposició fotogràfica ‘Hospital de la Memòria. 1937-1939’

Torrent organitza un projecte de recuperació de la memòria històrica que inclou una exposi…