Inicio Festes i tradicions L’amenaça de pluja no impedeix la celebració de la Trobada Gloriosa

L’amenaça de pluja no impedeix la celebració de la Trobada Gloriosa

6 min read

María Silla Mora, Reina del Encontre i Ángel de la Resurrecció, presideix l’acte

Milers de persones segueixen al carrer la celebració de la Trobada Gloriosa

L’amenaça de pluja no ha impedit que Torrent haja gaudit aquest matí de l’Encontre Gloriós, punt culminant de la Setmana Santa de Torrent, Festa d’Interés Autonòmic. Sota un cel cobert i gris, la Reina de la Trobada, María Silla Mora, al costat de les seues cambreres, Blanca i María, ha recorregut el carrer de Fra Luis Amigó des de la parròquia de Monte-Sión fins a la plaça Major, per a presidir la trobada entre les imatges de la Verge i Crist Resucitat.

L’amenaça de pluja, que finalment no s’ha materialitzat, ha provocat que les desfilades de les germandats fins a la plaça Major, des de les parròquies de Monte-Sión i l’Asunció, respectivament, es realitzen en marxa ordinària, és a dir, més ràpid del que és habitual. Així, les germandats han començat els seus recorreguts minuts després de les 9 hores i en quaranta minuts totes les germanors ja ocupaven les seues posicions en el recinte delimitat per a participar en l’Encontre.

Així, al voltant de les deu del matí, la Reina de l’Encontre, María Silla Mora, al costat de la seua germandat, l’Oració de l’Hort; i la germandat de la Verge dels Dolors, que portava la imatge de la Verge, arribaven als peus de la carxofa. Al mateix temps, arribava també la imatge de Crist ressuscitat al costat de la germandat de la Vera Cruz. Després de la música i els versos recitats per la Reina de l’Encontre per a anunciar la resurrecció de Crist, ha tingut lloc el moment culminant de l’obertura de la carxofa i el llançament des dels balcons de milers d’al·leluies, els xicotets papers de colors amb versos satírics.

Després de l’intercanvi de la palma de la Resurrecció i l’estendard de l’Al·leluia amb el rector de l’Asunció, Juan José Llorens, la comitiva s’ha dirigit a l’Asunció per a la celebració de la missa de resurrecció. Els familiars de María han sigut els primers a acostar-se a felicitar-la i abraçar-la, després de molts pendents del cel i l’amenaça de pluja. Després d’ells, l’alcalde Jesús Ros, el regidor de festes, José Antonio Castillejo, i la corporació municipal, també han traslladat a María, les seues felicitacions.

Després de la missa, María, al costat de la seua germanor de l’Oració de l’Hort, ha acompanyat la imatge de la Verge de Monte-Sión fins a la seua parròquia, al costat de la seua germandat. La següent parada ha sigut el seu col·legi, Maria Auxiliadora, on ha sigut rebuda per la comunitat religiosa i educativa. El matí ha conclòs amb la visita a l’Ajuntament i la signatura en el llibre d’honor del consistori.

La Trobada Gloriosa ha pogut seguir-se en directe a través dels canals oficials de l’Ajuntament de Torrent en Facebook i Youtube. L’emissió en directe ha sigut seguida per més d’un centenar de persones en alguns moments i solo unes hores després ja registrava quasi 5.000 reproduccions.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…