Inicio Notícies Medi Ambient L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Programa 50/50 en el CEIP Lope de Vega

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Programa 50/50 en el CEIP Lope de Vega

3 min read

Un programa de la Comissió Europea per a divulgar i fomentar hàbits sostenibles i d’estalvi energètic

L’Ajuntament de Torrent, a través de les regidories d’Habitatge-Sostenibilitat i Educació, i mitjançant la col·laboració de la Diputació de València, ha impulsat la posada en marxa del Programa 50/50 en els col·legis públics de la ciutat.

Aquest projecte, promogut per la Comissió Europea i conegut com a Programa 50/50, consisteix a difondre entre la comunitat educativa valors sobre sostenibilitat, sensibilització i conscienciació d’estalvi energètic.

El primer col·legi adherit al programa ha sigut el CEIP Lope de Vega, on ja s’ha arrancat amb aquest projecte aquest curs escolar 20/21. Ja s’ha pensat fer extensiva aquesta experiència a la resta de centres escolars del municipi, perquè l’ajuntament ha rebut set sol·licituds d’altres centres per a participar en el programa.

El programa tracta d’involucrar, de manera activa, alumnat i professorat en propostes d’accions que fomenten l’estalvi energètic en el mateix centre educatiu. I com a compensació, el benefici econòmic que s’obtinga en la factura a causa de la pràctica de noves mesures d’estalvi energètic es dividirà, al 50%, entre la comunitat educativa i l’Ajuntament que, al seu torn, es compromet a destinar eixe percentatge d’estalvi en altres inversions que potencien l’eficiència energètica i amb les quals es generaran nous estalvis futurs.

Es tracta d’un projecte que en l’actualitat ja es troba present en 525 escoles primàries i infantils dins de 13 països de la Unió Europea, i que aconsegueix en cada edifici involucrat en el programa un estalvi energètic mitjà del 8%.

Cal destacar que aquesta iniciativa forma part de les mesures del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS Torrent 2030) aprovat per l’Ajuntament de Torrent i que té l’objectiu de reduir el consum d’energia, fomentar les energies renovables, reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i millorar l’adaptació al canvi climàtic.

 

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medi Ambient
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent tindrà una brigada permanent per al manteniment de les zones forestals

La Junta de Govern Local va adjudicar dilluns el contracte per al servei de conservació de…