Inicio Igualtat L’Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’ per a les Falles 2022

L’Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’ per a les Falles 2022

5 minuto leer

Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure la igualtat entre dones i hòmens, prevenir conductes i comportaments masclistes i assistir les víctimes de les possibles agressions sexistes que puguen haver-hi durant la celebració de les Falles a Torrent

Amb motiu de l’inici de les Falles 2022, l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’, orientat a promoure la igualtat entre dones i hòmens, prevenir conductes i comportaments masclistes, assistir les víctimes dels possibles abusos o agressions que puguen haver-hi durant la celebració d’aquestes festes i eliminar els aspectes sexistes de les manifestacions culturals preparades per a les festes josefines. Així, aquest programa es compon de dues iniciatives: el Premi Violeta a les Falles i els punts violeta fallers.

La regidora d’Igualtat, Marina Olivares, ha destacat “la importància de la participació de les comissions falleres de la nostra ciutat en aquestes iniciatives que lluiten a favor de la igualtat entre homes i dones, per a fer de Torrent una ciutat conscient i igualitària en tots els àmbits de la societat”. Respecte als punts violeta fallers, l’edil ha explicat que aquesta iniciativa “pretén sensibilitzar i informar la població sobre les conductes locals i, al mateix temps, proporcionar l’atenció necessària a les víctimes d’agressions per a procurar el seu benestar. A més de generar espais segurs per a poder gaudir d’aquesta festivitat sense preocupacions”.

El Premi Violeta a les Falles té una dotació de 1.500 euros per a premiar les escenes dels monuments grans i infantils que defensen o promoguen la igualtat entre dones i homes, denuncien la violència contra els dones, fomenten la superació dels rols tradicionals i els estereotips de gènere, etc., amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de l’eliminació dels aspectes sexistes en les activitats culturals com a base per a la igualtat de les dones.

D’altra banda, els punts violeta fallers tenen com a finalitat oferir un espai segur en cas que es produïsca una agressió sexista, coordinant protocols d’actuació tant per a assistir a la víctima com per a establir un procediment contra l’agressor. Així, enguany participaran en aquesta iniciativa les falles Lope de Rueda, Camí Reial, la Cotxera i Escultor Vicent Pallardó, nomenant responsables d’aquesta tasca un grup de fallers i falleres que seran fàcilment recognoscibles, ja que estaran identificats per un penjoll morat perquè qualsevol persona que patisca o veja una agressió sexista sàpia a qui dirigir-se si ho creu oportú. Cal destacar que aquestes persones han sigut formades en igualtat i violència sexista pel personal de l’Ajuntament de Torrent.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Igualtat
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

La Asociación de Vecinos El Vedat organiza el I Mercado de Artesanía El Vedat

Este evento tendrá lugar el próximo sábado 23 de abril, de 9h a 14h, en la calle Font de S…