Inicio Notícies Benestar Social L’Ajuntament de Torrent dissenya un programa contra l’empobriment energètic

L’Ajuntament de Torrent dissenya un programa contra l’empobriment energètic

3 min read

L’actuació se centra en la formació de tècnics i usuaris en temes d’eficiència energètica

L’Ajuntament de Torrent ha posat en marxa un programa de lluita contra l’empobriment energètic de col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió. El programa, cofinançat amb fons europeus FEDER dins de l’estratègia DUSI, està centrat tant en formació d’usuaris i tècnics municipals com en intervencions directes en els domicilis de les persones afectades.

“En l’actualitat moltes persones acudixen al departament de Serveis Socials per a sol·licitar ajuda econòmica perquè no poden fer front al pagament de rebuts de subministraments bàsics, ja siga electricitat, aigua o gas; en alguns casos, formant els tècnics o les persones afectades o amb intervencions en els domicilis es pot reduir esta problemàtica”, indica el regidor d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell.

Segons s’ha observat des dels departaments de Serveis Socials, famílies i persones amb escassos recursos presenten factures molt elevades. A vegades, per desconeixement, es troben potències contractades molt elevades, electrodomèstics antics amb un gran consum que podrien ser substituïts per uns altres amb un consum menor, o xicotetes fuites d’aigua que encarixen la factura, per exemple.

Així, amb una inversió de 23.000 euros cofinançada per fons europeus FEDER i emmarcat dins de l’estratègia DUSI de la ciutat, s’ha posat en marxa este programa contra l’empobriment energètic centrat en tres aspectes. D’una banda, tècnics municipals rebran una formació per a poder detectar ràpidament les causes de cada problemàtica que es presente. D’altra banda, també es formarà a persones en situació de risc o exclusió social en temes d’eficiència energètica i contractació de companyies subministradores. També es duran a terme intervencions directes en domicilis d’usuaris de serveis socials que impliquen accions de millora directa per a reduir la pobresa energètica.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Benestar Social
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Comença la instal·lació de la nova gespa artificial dels camps de futbol de Parc Central

La renovació forma part de la llista d’Inversions Financerament Sostenibles, millore…