Inicio Notícies La gastronomia

La gastronomia

2 min read

Torrent té una gastronomia típica amb productes molt diversos.

El xocolate torrentí

Torrent ha sigut una de les localitats amb més indústria xocolatera des del 1892 fins al segle passat, amb diverses fàbriques com ara “Chocolates La Cebra”, que va arribar a tindre renom nacional. En l’actualitat, només es conserven quatre empreses xocolateres a Torrent: “Chocolates Algarra”, “Pascual Andreu”, “Rafael Andreu” i “Chocolates Marsilla”.


Les crestes

Les crestes són un dolç originari de Torrent que s’elabora en les diferents pastisseries de la ciutat. En la pastisseria San José, també anomenada pastisseria Isidro Pérez, situada la plaça Major de Torrent, van començar a elaborar-se.

El rossejat de Torrent

Com s’ha esmentat abans, aquest és el plat típic per excel·lència de Torrent. Els ingredients són: arròs, garreta de vedella, costella de vedella, costelles de porc, cua de porc, cansalada blanca, cansalada magra, botifarres de ceba, xoriço, carn de gallina, cigrons, pilota de carn i pilota dolça.

 Sopada de la reina

Els ingredients són: llet, ous, farina, canonets de canella, corfa de llima, bescuit i sucre.

Torrentí

Dolç format per bescuit, ous, llet, farina de dacsa, ametla i sucre.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícies
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

‘Elogio de la incertidumbre’, d’Ángel Celada s’exposa en l’Espai

La mostra pot visitar-se fins al dia 3 d’octubre La sala d’exposicions de l’Es…