Inicio Notícies Dinamització Lingüística L’escriptora Carme Miquel enceta la lectura pública de la II Setmana de la Llengua a Torrent

L’escriptora Carme Miquel enceta la lectura pública de la II Setmana de la Llengua a Torrent

6 minuto leer

Els torrentins i les torrentines van llegir La mel i la fel, novel·la d’esta escriptora valenciana

Divendres a la vesprada es clausurà la setmana amb la presentació de la primera versió en valencià de “Contes valencians” de Blasco Ibáñez i amb el descobriment d’una placa commemorativa pel 150 aniversari del seu naixement

En el marc de la II Setmana de la Llengua de Torrent, i coincidint amb la setmana en què es celebra anualment el Dia del Llibre, es va realitzar ahir a la vesprada la lectura pública de la novel·la La mel i la fel, de l’escriptora valenciana Carme Miquel.

Este acte s’ha realitzat anys enrere amb la lectura de la reconeguda obra de la literatura valenciana Tirant lo Blanch, de Joanot Martorell, fins a l’any passat, que va ser el torn de L’estranya dona mexicana, d’Enric Lluch, amb la finalitat d’obrir esta activitat a les obres més contemporànies i de donar visibilitat als escriptors valencians actuals. Enguany, l’autora de La mel i la fel fou l’encarregada d’encetar la lectura.

Carme Miquel, escriptora que ha dedicat gran part de la seua vida professional a l’ensenyament en valencià, i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua és autora de diversos llibres en la nostra llengua, com ara Aigua en cistella o Els contes de Marc. La mel i la fel, la novel·la que es va llegir dijous a la vesprada, retrata la vida quotidiana de finals del segle XIX d’una societat agrícola de la comarca de la Marina Alta, en el moment en què els productes que comercialitzaven començaven a decaure. Esta novel·la narra diferents tradicions i estils de vida dins d’una societat estructurada sota les lleis del patriarcat. Les experiències de les dos protagonistes són l’eix central del relat.

Tots els torrentins que volien participar en esta lectura podien inscriure-s’hi posant-se en contacte amb l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament. Es van inscriure prop de 150 persones. A l’acte, que va tenir lloc a la sala de plens de l’ajuntament, hi va assistir l’alcalde, Jesús Ros, així com gran part de la corporació municipal i diversos representants del teixit associatiu de la ciutat. La regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Saéz, ha destacat que “la lectura pública és per a nosaltres una forma de fer arribar la literatura en valencià a tots els veïns i veïnes de la ciutat, per això la portem al carrer i convidem a la gent a participar-hi, amb la finalitat de fomentar la lectura en la nostra llengua. Agraïm la presència a tots aquells i aquelles que participaren en esta activitat i esperem que gaudiren de La mel i la fel”. Tots els participants rebran, des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià que és el departament que organitza esta setmana, un llibre de Carme Miquel perquè puguen llegir-lo a casa.

Divendres a la vesprada es clausurà esta segona edició de la Setmana de la Llengua, pel matí, amb una jornada de jocs populars adaptats a la plaça de la Unió Musical. Per la vesprada es farà la presentació de la primera edició en valencià de Contes valencians de Blasco Ibáñez juntament amb el descobriment de la placa commemorativa en memòria dels 150 anys del seu naixement. Per últim, la Coral Allegro de l’ONCE va oferir un concert de música en valencià a la plaça de les Corts Valencianes.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Dinamització Lingüística

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

La escritora Carme Miquel comienza la lectura pública de la II Setmana de la Llengua en Torrent

6 minuto leer

Los torrentinos y las torrentinas leyeron La mel i la fel, novela de esta escritora valenciana

El viernes por la tarde se clausuró la semana con la presentación de la primera versión en valenciano de “Cuentos valencianos” de Blasco Ibáñez y con el descubrimiento de una placa conmemorativa por el 150 aniversario de su nacimiento

En el marco de la II Setmana de la Llengua de Torrent, y coincidiendo con la semana en que se celebra anualmente el Día del Libro, se realizó ayer por la tarde la lectura pública de la novela La mel i la fel, de la escritora valenciana Carme Miquel.

Este acto se ha realizado años atrás con la lectura de la reconocida obra de la literatura valenciana Tirant lo Blanch, de Joanot Martorell, hasta el año pasado, que fue el turno de L’estranya dona mexicana, de Enric Lluch, con el fin de abrir esta actividad a las obras más contemporáneas y de dar visibilidad a los escritores valencianos actuales. Este año, la autora La mel i la fel fue la encargada de comenzar la lectura.

Carme Miquel, escritora que ha dedicado gran parte de su vida profesional a la enseñanza en valenciano, y miembro de la Academia Valenciana de la Lengua es autora de varios libros en nuestra lengua, como por ejemplo Aigua en Cistella o Els contes de Marc. La mel i la fel, la novela que se leyó el jueves por la tarde, retrata la vida cotidiana de finales del siglo XIX de una sociedad agrícola de la comarca de la Marina Alta, en el momento en que los productos que comercializaban empezaban a decaer. Esta novela narra diferentes tradiciones y estilos de vida dentro de una sociedad estructurada bajo las leyes del patriarcado. Las experiencias de las dos protagonistas son el eje central del relato.

Todos los torrentinos que querían participar en esta lectura podían inscribirse poniéndose en contacto con la Oficina de Promoció i Ús del Valencià del Ajuntament. Se inscribieron cerca de 150 personas. Al acto, que tuvo lugar en la sala de plenos del ajuntament, asistió el alcalde, Jesús Ros, así como gran parte de la corporación municipal y varios representantes del tejido asociativo de la ciudad. La concejala de Educación y Dinamización Lingüística, Patricia Saéz, ha destacado que “la lectura pública es para nosotros una forma de hacer llegar la literatura en valenciano a todos los vecinos y vecinas de la ciudad, por eso la traemos a la calle e invitamos a la gente a participar, con el fin de fomentar la lectura en nuestra lengua. Agradecemos la presencia a todos aquellos y aquellas que participaron en esta actividad y esperamos que disfrutaron de La mel i la fel”. Todos los participantes recibirán, desde la Oficina de Promoció i Ús del Valencià que es el departamento que organiza esta semana, un libro de Carme Miquel porque puedan leerlo a casa.

El viernes por la tarde se clausuró esta segunda edición de la Setmana de la Llengua, por la mañana, con una jornada de juegos populares adaptados a la plaza de la Unión Musical. Por la tarde se presentó la primera edición en valenciano de Cuentos valencianos de Blasco Ibáñez junto con el descubrimiento de la placa conmemorativa en memoria de los 150 años de su nacimiento. Por último, la Coral Allegro de la ONCE ofreció un concierto de música en valenciano a la plaza de las Cortes Valencianas.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Dinamización Lingüística

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent llena el Auditori en sus conciertos de clausura

A lo largo de la semana renombrados intérpretes del panorama nacional e internacional han …