Inicio Festes i Tradicions La ciutat de Torrent es prepara per a les Falles 2022

La ciutat de Torrent es prepara per a les Falles 2022

7 minuto leer

Sara Garrigues Royo i Paula Alapont Moreno dissabte donaran el tret d’exida a les Falles amb la Crida

L’espectacle pirotècnic de les mascletada torna a la plaça del Bisbe Benlloch

Les Falles de 2022 podran seguir-se en directe a través del canal de Youtube i la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Torrent

La ciutat de Torrent es prepara per a viure les Falles 2022, una data marcada en el calendari per a tots els torrentins i torrentines, que ja senten l’emoció i la il·lusió que caracteritzen aquestes festes. Així, la sala de plens de l’Ajuntament de Torrent ha acollit hui la presentació de les Falles, en una roda de premsa en la qual han participat l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Pascual Martínez, al costat de diversos membres de la corporació municipal i Ricardo López, en representació de Caixa Rural Torrent, entitat que col·labora activament amb les festes i tradicions de la localitat. En l’acte s’ha donat a conéixer la imatge que lluiran enguany les festes i que  és una reinterpretació de la Crema a càrrec de Miguel H. i González Piris que inspira l’alegria característica d’aquestes festes i la naturalesa del foc purificador.

“Volem traslladar l’esperit de les Falles celebrades el setembre passat a aquest mes de març, de manera que tots i totes puguem gaudir d’estes dates tan assenyalades”, ha manifestat el regidor de Festes, José Pascual Martinez, qui ha afegit que “el comportament i la conducta de les comissions falleres ha sigut sempre exemplar, per la qual cosa estem segurs que les Falles de 2022 tindran lloc de la millor manera possible”.

A més, l’edil ha anunciat que l’Ofrena es farà en un sol dia, com la passada edició de les festes. Una altra de les novetats que ha explicat el responsable de l’Àrea de Festes és que en esta ocasió les mascletades tornaran a fer-se en la plaça del Bisbe Benlloch, al costat de l’edifici consistorial. D’esta manera, el dia 16 de març la pirotècnia serà de la Reyes Martí; el dia 17 serà el torn dels germans Caballer, els quals també estaran a càrrec de la mascletada del dia 19; mentre que Zarzoso dispararà la máscletada del dia 18 de març, a més del castell de focs artificials de la Nit del Foc, que començarà a les 20.45 des de la pista de patinatge de Parc Central.

Així, dissabte que ve el programa festiu donarà el tret d’eixida amb la celebració de la Crida, un acte en el qual les falleres majors de Torrent, Sara Garrigues Royo i Paula Alapont Moreno, donaran la benvinguda a les Falles 2022 davant la presència dels fallers i falleres de Torrent. Cal destacar que aquest acte i la resta d’actes fallers podran seguir-se en directe a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Torrent. D’altra banda, el dia 2 de març s’obrirà al públic l’Exposició del Ninot.

Servei de TorrentBus debades

Per a celebrar el XX aniversari del servei de transport públic TorrentBus, el consistori va habilitar el mes de febrer passat aquest servei de manera gratuïta fins al pròxim 20 de març, de manera que s’oferirà aquest tipus de cobertura durant les festes falleres de 2022, amb l’objectiu de facilitar el transport dels fallers i falleres que ho desitgen.

Premis Violeta i a l’ús del valencià

Un any més, el consistori fomenta la igualtat en les festes falleres i convoca els Premis Violeta. Es tracten d’uns guardons creats des de la Delegació de la Dona de l’Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb la Junta Local Fallera, que reconeixeran amb tres premis els monuments de totes aquelles comissions que no facen ús d’un llenguatge sexista, dignifiquen el paper de la dona dins de la festa fallera i eviten escenes amb la dona com a objecte sexual.
L’Ajuntament també premiarà l’ús i correcció del valencià de les comissions falleres, que es divideixen en els premis a les llegendes dels monuments fallers i dels llibrets, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

La ciudad de Torrent se prepara para les Fallas 2022

8 minuto leer

Sara Garrigues Royo y Paula Alapont Moreno darán el pistoletazo a las Fallas este sábado con la Crida

El espectáculo pirotécnico de las mascletás regresa a la Plaza Obispo Benlloch

Las Fallas de 2022 podrán seguirse en directo a través del canal de Youtube y la página de Facebook del Ayuntamiento de Torrent

La ciudad de Torrent se prepara vivir las Fallas 2022, una fecha marcada en el calendario para todos los torrentinos y torrentinas, que ya sienten la emoción y la ilusión que caracteriza estas fiestas. Así, el Salón de Plenos del Ayuntamiento de Torrent ha acogido hoy la presentación de las Fallas, en una rueda de prensa en la que han participado el alcalde Jesús Ros y el concejal de Fiestas, José Pascual Martínez, junto a varios miembros de la corporación municipal y Ricardo López, en representación de la Caixa Rural Torrent, entidad que colabora activamente con las fiestas y tradiciones de la localidad. En el acto se ha dado a conocer la imagen que lucirán este año las fiestas josefinas, siendo esta una reinterpretación de la cremà a cargo de Miguel H. y González Piris que inspira la alegría característica de estas fiestas y la naturaleza del fuego purificador.

“Queremos trasladar el espíritu de las Fallas celebradas el pasado septiembre a este mes de marzo, de forma que todos y todas podamos disfrutar de estas fechas tan señaladas”, ha manifestado el concejal de Fiestas, José Pascual Martinez, quien ha añadido que “el comportamiento y la conducta de las comisiones falleras ha sido siempre ejemplar, por lo que estamos seguros de que las Fallas de 2022 se van a desarrollar del mejor modo posible”.

Además, el edil ha anunciado que la Ofrenda tendrá lugar en un solo día, al igual la pasada edición de las fiestas josefinas. Otra de las novedades que ha explicado el responsable del área de Fiestas es que en esta ocasión las mascletàs volverán a realizarse en la plaza Obispo Benlloch, junto al edificio consistorial. De esta manera, el día 16 de marzo la pirotecnia será disparada por Reyes Martí; el día 17 será el turno de los hermanos Caballer, quienes también estarán a cargo de la mascletà del día 19; mientras que Zarzoso hará lo propio disparando la máscletà del día 18 de marzo, además del castillo de fuegos artificiales de la Nit del Foc, que será disparado a las 20:45 desde la pista de patinaje de Parc Central.

Así, el próximo sábado el programa festivo dará el pistoletazo de salida con la celebración de la Crida, un acto en el que las falleras mayores de Torrent, Sara Garrigues Royo y Paula Alapont Moreno, darán la bienvenida a las Fallas 2022 ante la presencia de los falleros y falleras de Torrent. Cabe destacar que este evento y el resto de actos falleros podrán seguirse en directo a través de las redes sociales del Ayuntamiento de Torrent. Por otra parte, el día 2 de marzo se abrirá al público la exposición del Ninot.

Servicio de TorrentBus gratuito

Para celebrar el XX aniversario del servicio de transporte publico TorrentBus, el consistorio habilitó el pasado mes de febrero este servicio de manera gratuita hasta el próximo 20 de marzo, de modo que se ofrecerá este tipo de cobertura durante el desarrollo  las fiestas falleras de 2022, con el objetivo de facilitar el transporte de los falleros y falleras que lo deseen.

Premios Violeta y al uso del valenciano

Un año más, el consistorio fomenta la igualdad en las fiestas josefinas y convoca los Premios Violeta. Se tratan de unos galardones creados desde la Delegación de la Mujer del Ayuntamiento de Torrent, en colaboración con la Junta Local Fallera, que reconocerán con tres premios los monumentos de todas aquellas comisiones que no hagan uso de un lenguaje sexista, dignifican el papel de la mujer dentro de la fiesta fallera y evitan escenas con la mujer como objeto sexual.

El Ayuntamiento también premiará el uso del valenciano de las comisiones falleras, que se dividen en los premios a las leyendas de los monumentos falleros y dels llibrets, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Fiestas y Tradiciones
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

La Asociación de Vecinos El Vedat organiza el I Mercado de Artesanía El Vedat

Este evento tendrá lugar el próximo sábado 23 de abril, de 9h a 14h, en la calle Font de S…